Dragon teatar najavljuje “Poe – Nikad više”

Premijera predstave “Poe – Nikad više” održat će se u utorak 26.05. 2015. u 20 sati u Kazalište lutaka Zadar. Predstava je projekt polaznika Kazališne škole Dragon teatra za mlade koji su osim što su u ulozi izvođača predstave, aktivno uključeni u sve segmente stvaranja kazališnog djela.

Kazališna škola Dragon teatra za mlade već treću godinu za redom kao prezentacije šestomjesečnog rada upriličuje premijerne izvedbe predstava. 2013.izvedena je “Posljednja Nova godina” prema istoimenom romanu Niccola Ammanitia, a 2014. godine Euripidova tragedija “Bakhe”.

U predstavi “Poe – Nikad više” igraju:

  • Jelena Murin
    Eva Legović
    Marija Bare
    Jere Junaković
    Antonia Gagić
    Elena Bukvić
    Adriana Šangulin
    Josip Gregov
    Marina Polovina
    Katarina Golubović
    Lora Lekaj
    Jelena Helena Knežević
    Lucija Plazonić
    Katarina Šango

Autorski tim predstave:

  • Kostimografija: Anita Goreta
    Fotografija: Iva Perinčić
    Šminka: Nastassja Dragan
    Režija i dramatizacija: Maja Šimić

E.A. Poe je bio sjajan pisac. Osnivač je književnog žanra – detektivska fikcija. Osim toga izmislio je gotičke priče (gothic tales), science fiction i za to dobio priznanje ali posmrtno. Dvije njegove priče ukazuju i da je izmislio ono što danas poznajemo kao body-horror.

Stvorio je svoj svijet koji se temeljio na ljudskim strahovima, užasima o kojima možda ne bismo pričali svima. Pročitati stoga knjigu u kojoj se o njima piše znači biti osvojen Poeom i kao književnikom i kao osobom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...