Evo kako Microsoft planira osvojiti milijardu korisnika

Windows 10 će nakon prve dvije do tri godine koristiti milijarda ljudi, prognozirao je Microsoftov šef za taj operativni sustav Terry Myerson tijekom godišnje konferencije Build, namijenjene razvojnim programerima. Evo što nam donosi novi Microsoft.

Predstavljeni su alati koji će olakšati pretvaranje aplikacija izvorno napisanih za Android i iOS u one za Windows Phone. Bit će olakšano i pretvaranje web-odredišta u aplikacije za Windows.

Razvojni programeri koji stvaraju aplikacije za Android, iOS, Win32 i .Net moći će iskoristiti gotovo sav već napisani kod i prebaciti ga u aplikacije za Windows.

Windows 10, koji bi u prodaju trebao krenuti tijekom ovog ljeta, u Microsoftu vide kao alat za poticanje posustalog tržišta osobnih računala, ali i povećanje udjela u tržištima pametnih računala i pametnih telefona.

Za Windows 10 Microsoft će imati samo jednu trgovinu aplikacijama za osobna i tablet računala te pametne telefone. Dodat će mogućnost kupnje aplikacija preko telekoma, kako bi olakšali transakcije u zemljama gdje se manje koriste kreditne kartice.

Microsoft je predstavio Windows Holographic, softver koji će pratiti Holo Lens i omogućiti nam gledanje i interakciju s hologramima te praćenje njihovih glasova, pokreta i okoline. Među primjerima je bila i trodimenzionalna aplikacija namijenjena studentima koji trebaju položiti anatomiju.

Aplikacije za HoloLens će razvijati u suradnji s Disneyem, Autodeskom, Unity Technologies i Dassault Systems.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...