Galaxy S6 – jedan isti, drugi nije isti…

Na samom početku ovog mjeseca ekipa okupljena oko internetske stranice XDA Developers objavila je kako skupocjeni Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge uređaji ne dolaze s identičnim hardverom. Naime, otkriveno je kako Samsung prilikom izrade uređaja koristi dva različita senzora pozadinske kamere – Sonyjev IMX240 te vlastiti ISOCELL senzor.

Prema trenutno dostupnim informacijama ne radi se o modelima za različita tržišta, pa nema nikakve garancije ako u istoj trgovini kupite dva uređaja da jedan neće imati Sonyjev, a drugi Samsungov senzor. Internetska stranica theverge.com kontaktirala je južnokorejsku tvrtku kako bi razjasnili zbog čega su pristupili ovakvom rješenju.

Iz Samsunga je ubrzo stigao i odgovor, u kojem su priznali kako Samsung senzore kamere dobavlja od više dobavljača, no isto tako tvrde kako nema nikakve razlike u kvaliteti ugrađenih senzora. Razlog tomu je što su postavili vrlo visoke standarde koje senzori moraju ispunjavati kako bi se uopće ugradili u njihove uređaje.

Internetska stranica sammobile je odradila i test usporedbe koji je pokazao kako malih razlika u kvaliteti ipak ima. Očekivano, korisnici su se odmah podijelili u grupe Sony i Samsung te je počela rasprava koji senzor radi bolje fotke.

Iako su malene razlike vidljive, iste nisu tolike da bi vas pri kupnji trebalo mučiti “senzorsko” pitanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...