Glasovac Kalmeti: “Sanader je mala beba za vas! U istoj rečenici, vi i istina je oksimoron!”

Na 16. sjednici Gradskog vijeća posebno napeto je bilo na relaciji Sabina Glasovac s jedne strane te Božidar Kalmeta s druge strane. I dok je ona forsirala odgovor na pitanje ukoliko istražnje radnje USKOK-a rezultiraju optužnicom, da li će još uvijek aktualni zadarski gradonačelnik podnijeti ostavku na sve svoje funkcije, s druge strane Kalmeta je forsirao odgovor na razlog njezinog “bijega” iz Ministarstva obrazovanja.

– Još 19. kolovoza 2013. godine u jednom dnevnom glasilu napali ste Vladu jer planira stvoriti regiju Dalmacija. Kao što vidimo danas od toga nema ništa i neće biti. Vrištali ste u svom predizbornom sloganu Gaženica ne smije stati. Ona nije stala, ali će se realizirati u puno racionalnijim okvirima. Nakon toga ste zapeli da će Zadar ostati od Policijske uprave, od toga također nije bilo ništa niti će biti. Zadarski interesi nisu uključeni i nije upitna krv iako ste naručili članak koji je jedna zadarska novinarka napisala u nedjeljnom Zadarskom listu o još jednoj izmišljenoj aferi te ste nakon toga raspravu o zadarskoj transfuziji ugurali po hitnom postupku u Dnevni red Gradskog vijeća. To se zove uznemirivanje javnosti širenjem glasina što predstavlja kazneno djelo. Stoga vas pitam kada ćete više prestati širiti lažne i uznemirujuće glasine, jer čl. 322 Kaznenog zakona Republike Hrvatske kaže “Tko iznosi, pronosi ili širi glasine za koje zna da su lažne s ciljem da njima izazove uznemirenje većeg broja građana, i takvo uznemirenje i nastupi,kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci? Osim toga, uz rizik da opet budemo izloženi prezentaciji mačizma i samohvale i uz rizik da mi se još jednom kaže kako sam pobjegla iz Ministarstva obrazovanja u kojem 3,5 godine nisam napravila ništa ja ću ipak postaviti još jedno pitanje. Direktorica vaše kampanje, kninska gradonačelnica Josipa Rimac izjavila je ukoliko istražne radnje rezultiraju optužnicom da će dati ostavku na sve svoje funkcije. Ukoliko istražne radnje USKOK-a rezultiraju vašom optužnicom da li ćete vi gradonačelniče Kalmeta dati ostavku, opetovano je Kalmetu upitala gradska vijećnica i predsjednica GO SDP-a Zadar, Glasovac.

Kalmeta joj je naravno još jednom uzvratio protupitanjem kojeg je na sjednici Gradskog vijeća također postavio nebrojeno puta.

– Niste nam još dali pravi razlog zašto ste se vratili iz Ministarstva?  Zašto su vas poslali ća iz Ministarstva? Ništa niste napravili za naš grad. Zašto niste dovršili školu za djecu s posebnim potrebama (Mocire op.a)? Zašto to u 3,5 godine niste riješili? Ja znam da brod tone. Sve što sam govorio ovih godina bila je istina, samo se vaši pred izbore boje napraviti dugo najavljivanu regionalizaciju. Naravno, i dalje ćemo o tome pričati jer vi ste zapravo proveli tihu, podmuklu regionalizaciju, totalno ste razvlastili ovaj grad! Što se  tiče Gaženice, to će tek doći na red, to je jedan projek na kojem je sila politike razbila argumente struke. Napravio se onaj kažolić s kojim Luka ne može biti u funkciji. Dajte više raspišite te izbore čim prije! Ništa drugo niti ne znate nego samo prijavljivati! A što se  tiče istražnih radnji i optužnice ja ću odgovoriti kada to mene bude volja, a ne kada vi budete to tražili. Kako vas nije sram?! Vi ste vjerodostojna stranka koja podržava optuženog gradonačelnika Dubrovnika, a mene osuđujete iako ništa nije ni počelo. Dajte, pobijedite me viteški na izborima! Ja se na žalost više neću prijavljivati, ali nećete niti druge koji dođu iza mene. Vi ne volite ovaj grad, vi mrzite ovaj grad! Moja djela se vide! Pogriješio sam i griješim, ali mi nećete reći kako za ovaj grad nisam napravio ništa, vi niste ništa napravili za ovaj grad! Možete govoriti o meni, mojoj stranci, ali nemojte pljuvati po Zadru, po svom gradu koji je po mnogo čemu najbolji u Hrvatskoj. Pljuvati po svom gradu mogu samo ljudske ništarije, verbalno je izrešetao Kalmeta SDP-ovu vijećnicu.

No, ni samo naoko krhka Glasovac mu nije ostala dugo dužna.

– Odgovori na ova pitanja su ono što javnost želi i ima pravo znati, pa ako ne želite odgovoriti sada ja ću vam sve ovo poslati i u pisanom obliku. Naravno, dobili smo očekivanu demonstraciju mačizma, sile, samohvale. Shvaćam da u tim obmanama i lažima nalazite izgovore za učinjeno. Sanader je mala  beba za vas! U istoj rečenici, vi  i istina je oksimoron, zaključila je ovo verbalno prepucavanje Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...