Glogoški: “Bez zajedništva Hrvatska nema budućnost!”

Bez zajedništva Hrvatska sigurno nema budućnost, poručio je u subotu navečer predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida i jedan od vođa prosvjednika iz Savske ulice Đuro Glogoški, na Trgu bana Jelačića gdje traje “Skup zajedništva 100 posto za Hrvatsku – Zajedno do pobjede”.

Glogoški je za televiziju Z1 izjavio kako mu je izuzetno drago što se u subotu u Borovu selu, gdje je održana komemoracija za 12 mučki ubijenih hrvatskih redarstvenika, dogodilo ono za što se zalažu branitelji koji više od 190 dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja – zajedništvo.

Zajedništvo bez kojeg Hrvatska sigurno nema budućnost, istaknuo je.

– Ovdje (na trgu) su oni koji Hrvatsku u budućnosti vide u zajedništvu, dodao je.

Glogoški je kazao kako je iz Ministarstva obrane predvečer stigla obavijest kojom se klapi Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” zabranjuje ranije odobreni nastup na skupu, zbog čega će branitelji tražiti pojašnjenja od ministra obrane Ante Kotromanovića.

– Mi smo zamolbom zatražili od Ministarstva obrane da klapa HRM-a “Sveti Juraj” sudjeluje na ‘Skupu zajedništva 100 posto za Hrvatsku’ i dobili smo suglasnost, odobrenje i zapovjed da se odobrava nastup klape u Zagrebu. Nažalost, prije nekoliko sati stigao je opoziv iz Ministarstva obrane da klapa ne može nastupati. Ne znamo što to znači, morat ćemo porazgovarati s ministrom obrane i vidjeti što je u pitanju. Znači li to da se Hrvatska vojska i Ministarstvo obrane odriču hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda, poručio je Glogoški.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm pozdravio je hrvatske branitelje iz cijele Hrvatske, rekavši kako se na trgu okupilo između 50 i 60 tisuća ljudi, koji su, rekao je, pokazali koliko je Hrvatima potrebno zajedništvo.

Upitan za susret s premijerom Zoranom Milanovićem u petak u Okučanima, Klemm je istaknuo da hrvatski branitelji već gotovo 200 dana žele dijalog. “Ne želimo premijera koji nema vremena za hrvatske branitelje, kojemu je trebalo 200 dana da s hrvatskim braniteljima razgovara. I danas ponovno nož u leđa hrvatskim braniteljima, zabranom nastupa klapi HRM-a “Sveti Juraj”, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...