HDZ proziva Vladu: “Odstupite, ionako se ponašate kao oporba!”

HDZ je u četvrtak pozvao Milanovićevu Vladu da podnese ostavku i time formalno preseli u oporbu, ocjenivši da se Vlada već duže vrijeme ponaša kao oporba, ne upravlja državom i nema vlastiti program, nego proučava još neobjavljeni program oporbe.

– U temeljima parlamentarne demokracije je da vlast upravlja zemljom, a oporba nudi alternativne programe. U Milanovićevoj Hrvatskoj vlast ne upravlja zemljom, jer nema vlastiti program, ali zato proučava još neobjavljeni program oporbe. Stoga pozivamo Vladu da podnese ostavku, pa time i formalno preseli u oporbu, jer se ionako već duže vrijeme ponaša kao oporba, priopćili su iz HDZ-a, komentirajući današnju konferenciju za novinare potpredsjednika SDP-a i ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa i predsjednika HSU-a Silvana Hrelje.

Potpredsjednik SDP-a i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras optužio je u četvrtak HDZ i njegova predsjednika Tomislava Karamarka da zajedno s koalicijskim partnerima žele osigurati pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu samo bogatima, ustvrdivši da su od gotovo milijun umirovljenika koji ne primaju pune mirovine, spremni napraviti socijalne slučajeve.

Uz Marasa novinarima se obratio i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji je naveo da u Hrvatskoj trenutno gotovo 200.000 građana prima najnižu mirovinu u iznosu od 1.450 kuna, od čega je 950 kuna “zarađeno” uplaćenim doprinosima, a 500 kuna je zapravo socijalna zaštita, tj. zaštitni dodatak.

Josip Budimir, ekonomski strateg HSLS-a, koalicijskog partnera HDZ-a, u srijedu je u razgovoru za Dnevnik Nove TV, uz ostalo, rekao da će bilo koja Vlada koja nakon idućih izbora dođe na vlast, morati smanjiti troškove u zdravstvenom i mirovinskom sustavu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...