I ove godine promet u ljetnim mjesecima reguliraju mladi

Do 26. svibnja zaprimaju se zahtjevi za ovogodišnju Prometnu jedinicu mladeži, stoji u natječaju koje je raspisao Upravni odjel za gradsku samoupravi u opće poslove Grada Zadra. Ukupno se prima 34 pripadnika ove jedinice a za njih su unaprijed osigurana novčana sredstva iz gradskog Proračuna u iznosu od 2.000 kuna po osobi.

Dakako, kao i svaki natječaj i ovaj ima nekoliko uvjeta, pa tako kandidati moraju imati prebivalište na području grada Zadra, uz Kožino, Crno i Petrčane kao i otoke pod gradskom administracijom, imati više od 16 godina te biti primjeren u učenju i ponašanju.

Dakako, prednost će se dati kandidatima koji već imaju položen vozački ispit a prilikom prijave za jedno od 34 mjesta Prometne jedinice mladih potrebno je dostaviti i zdravstveno uvjerenje o sposobnosti obavljanja ovog posla.

Ispunjen obrazac koji možete pronaći kod dežurnog službenika na ulazu u zgradu PU zadarske u potpunosti popunjen s potvrdom škole i liječnika dostaviti istoj toj PU na adresi Ulica bana Josipa Jelačića broj 30.

Dodajmo ovome kako će prije nego započnu s prometnom regulacijom na ulicama Zadra pripadnici Prometne jedinice mladeži proći osposobljavanje koje obuhvaća program prometno – preventivnog odgoja sudionika u prometu, prometna pravila i znakove, ali i pravljenje prometom te pružanje pomoći sudionicima prometa.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...