Ivan G.: “Ušli smo u taksi i taksist nam je naplatio za kilometar vožnje 100 kuna!?”

Nemalo se iznenadio Ivan G., inače Zadranin koji je jutros o svojim negativnim iskustvima s taksi prijevozom u Zadru izašao pred novinare.

Rodbina mi je došla na ljetovanje u Zadar iz Amerike. Ušli smo u taksi i nakon kilometra vožnje taksist nam je naplatio 100 kuna! Pa cijena je naviše 40 kuna za 5 kilometara, priča šokiran Ivan G.

Nisam mogao doći sebi. Rodbini sam šutio da im ne pokvarim ljetovanje, ali sve sam uredno snimio, dodaje ogorčeni Zadranin.

Prema riječima Predraga Šimunova, predstavnika taksista, sve su češći incidenti i prijevare taksi prijevoznika, posebice u predsezoni, a strancima se nerijetko usluge naplaćuju i višestruko iznad cijene.

Ovakvi incidenti svjesnim i poštenim taksi vozačima uzimaju kruh i bacaju loše svjetlo na njihov posao. Da ne govorim koliko to ostavlja loš dojam na strane državljane, ne samo o taksistima već i o samom gradu i našoj zemlji, dodao je Šimunov.

Kako bi se spriječile potencijalne buduće situacije višestruke naplate te umanjila šteta za turizam, zatražit će se hitna intervencija gradskih i državnih vlasti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...