Izrada Urbanističkog plana uređenja zone Ravnice povjerena tvrtci Željka Predovana za 247.500 kuna

Zadarska tvrtka Block-projekt d.o.o. u vlasništvu Željka Predovana i zagrebačka tvrtka Urbanistica d.o.o. odabrane su po provedenom otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za izradu Urbanističkog plana uređenja zone Ravnice.

U roku za dostavu ponuda pristigle su tri ponude od kojih je najpovoljnija bila ona zajednice ponuditelja Block-projekt d.o.o. Zadar i Urbanistica d.o.o. Zagreb u iznosu od 198.000 kuna bez PDV-a, odnosno 247.500 kuna s PDV-om.

Procijenjena vrijednost nabave bila je 350.000 kuna bez PDV-a te je odabrana ponuda ispala povoljnija za 102.000 kuna od procijenjene vrijednosti. Ostale dvije ponude bile su više za 100.000, odnosno 150.000 kuna.

– Ponuda zajednice ponuditelja Block-projekt d.o.o. Zadar i Urbanistica d.o.o. Zagreb je najpovoljnija pravilna, prihvatljiva i prikladna ponuda. Izrađena je u skladu s dokumentacijom za nadmetanje, dostavljeni su svi traženi dokazi o nepostojanju razloga za isključenje, traženo jamstvo za ozbiljnost ponude, traženi dokazi o sposobnosti i ostali dokumenti sukladno dokumentaciji za nadmetanje, po cijeni koja nije veća  od planiranih sredstava te ponuda u cijelosti odgovara potrebama naručitelja u odnosu na traženi predmet nabave, istaknuo je na današnjem Kolegiju gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Iznos izrade Urbanističkog plana uređenja zone Ravnice osiguran je iz Proračuna Grada Zadra.

Ovim planom bi se prema riječima dogradonačelnika Zvonimira Vrančića trebalo definirati bolje korištenje do sada zanemarenog područja te oblikovanje nove mreže javnih prostora, koji će nadopuniti, odnosno valorizirati kulturno povijesnu jezgru Poluotoka, pri čemu će biti naglašena uloga javnih programa kao generatora razvoja cjelokupnog područja, od preoblikovanja obala, parkova i obnove morskih kanala do izgradnje novih objekata javne namjene.

Nadzor nad izradom Urbanističkog plana uređenja zone Ravnice pripao je sveprisutnom arhitektu Nikoli Bašiću, koji je ujedno i autor studije i budući konzultant tehničke izrade plana područja koje se prostire na oko 30 hektara. Bašićeva studija predviđa i prokop povijesnog kanala od Foše do Jazina, popularno nazvana “Vrata Zadra.”

Prema dosadašnjim planovima i najavama Odjela za graditeljstvo Bašić bi za  taj nadzor trebao dobiti oko 300 tisuća kuna nakon što se provede pregovarački postupak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...