ODABIR VRHUNSKIH KUHARA

Kad biste mogli odabrati samo četiri namirnice koje bi kuhali do kraja života, što biste izabrali?

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Vrhunski kuhari došli su na ideju da osmisle četiri namirnice s kojim bi živjeli do kraja života, a nekih genijalnih ideja se nikad sami ne bi sjetili.

Zamislite da je kraj svijeta. Nestalo je sve osim vas, doma i hladnjaka uz neograničenu količinu soli, papra, ulja, brašna i šećera.

Ipak, možete izabrati samo četiri namirnice koje poželite, no morate biti pametni jer ćete ih pripremati do kraja života.

Ne možete izabrati bilo koje jelo, već četiri jednostavne namirnice, a možete razmišljati o hranjivim sastojcima iako to nije nužno.

Huffington Post donosi što su odabrali vrhunski kuhari, a neke od ideja nam ne bi nikada pale napamet. Ostale pročitajte na Expressu.

Josiah Citrin, kuhar i vlasnik restorana ‘Melisse’ u Los Angelesu

Izabrane namirnice: rajčica, jaja, limun, odrezak

“Rajčice bih koristio za umak, koji bi super išao uz tjesteninu. Narezane bi mi služile kao salata, a nasjeckane, s uljem i sokom limuna, sjajno bi pasale uz odrezak. Mogao bi ih poslužiti i uz jaja, koja bi mogao koristi i za razne pekarske proizvode.”

Jessica Koslow, kuharica i vlasnica restorana ‘Sqirl’ u Los Angelesu

Izabrane namirnice: feta sir, smeđa riža, limun Meyer, kelj

“U biti bih pripremala varijaciju na temu složenca od smeđe riže, kakvog pripremam u Sqirlu svaki dan. Limune bih uščuvala uz pomoć soli, a koristila bi i njihov sok i kelj kako bih pripremila pesto za rižu. Mogla bi jesti i sirovi kelj… nedostajao bi mi kopar, ali bi preživjela.”

Ben Goodnick, kuhar u restoranima ‘Summer House Santa Monica’, North Bethesda i Chicago

Izabrane namirnice: svinjska lopatica, jabuke, češnjak, bijelo vino

“Pirjana svinjetina s jabukama, pita od jabuke, punjene jabuke, sendviči od slanine, krekeri s češnjakom, sangria, pečena svinjetina s umakom od jabuke…”

Ostavi komentar koristeći Facebook