Kako strani novinari vide Hrvatsku i Balkan?

Cevapi Club je novinarski kolektiv koji piše o Balkanu, a čine ga novinarka Laetitia Moreni iz Francuske, Giovanni Vale iz Italije i rođeni Britanac Paul Prescott.

Zašto su za ime izabrali baš Cevapi Club? “Ćevapi su, prije svega, hrana. Mljeveno meso najčešće posluženo s lukom, kruhom i ponekad kajmakom i ajvarom. Ipak, kao što Italija nije samo pizza, niti je Francuska isključivo sir i vino, gastronomija Balkana se ne može ograničiti na ćevape. Ali to je simboličko jelo: naći ćete ga u cijeloj regiji, od Slovenije do Makedonije, i svatko zna što je to. Istovremeno, ćevape nitko ne može optužiti da su jugonostalgični! Dakle, kada smo razmišljali o nazivu za svoju stranicu, Cevapi Club nam se nametnuo kao ironično, ali i značajno ime”, objasnili su na svojoj stranici.

Cevapi Club objavljuje tekstove na tri jezika – engleskom, talijanskom i francuskom, a tekstovi su opremljeni zadivljujućim fotografijama i bave se mnogobrojnim temama, pa tako na njihovoj stranici možete pronaći priče o turizmu u Dubrovniku i Zagrebu, ali i o tvornici Borovo…

Kako kažu na svojoj stranici, u svojim izvještajima i pričama nude svježu perspektivu na regionalne vijesti, a svoje uratke šalju radijskim postajama, novinama, televizijama, magazinima i portalima diljem Europe. “Ćevapi, balkansko jelo, su ukusna poveznica između zemalja bivše Jugoslavije i arome koja dolazi s našim pričama”, napisali su na svojoj stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...