Kalmeta i Rimac vode IX. izbornu jedinicu; Optužnice i možebitne optužnice nisu nikakav teret za HDZ

Presumpcijom nevinosti vodila se najveća hrvatska stranka, HDZ, prilikom odabira vođa, direktora i koordinatora predstojeće predizborne kampanje.

Naime, veliki trojac koji će po mnogim komentarima i mišljenjima biti ključan za ishod izbora, voditelj kampanje Milijan Brkić, direktorica kampanje Josipa Rimac te koordinator za naše područje, IX. izbornu jedinicu Božidar Kalmeta – ili su pod trenutnim istragama ili su im najavljene pa ih očekuju. Ili zapravo ne.

Za nešto manje od mjesec i pol dana zadarski će gradonačelnik napokon doznati tereti li ga USKOK i hoće li protiv njega podignuti optužnicu za izvlačenje novca iz HAC-a. Do tada, kao i svi ostali građani ove zemlje – nevin je.

Sam Kalmeta nema komentara na ovo iščekivanje, no hoće li njegov možebitni gubitak slobode ili nevinosti pred zakonom, ako se pokaže u narednom vremenu u slučaju USKOK-ovog podizanja optužnice štetiti HDZ-u kako kolektivu i stranci, u vrhu stranke gdje se donose odluke, smatraju da neće.

Iako je Kalmeta tijekom svoje bogate političke karijere puno puta bio prozivan za raznorazne malverzacije, sve su do sada pale u vodu a njegovu karijeru nisu ni okrznule.

– Imenovan sam koordinatorom i zahvaljujem se stranci na povjerenju. Taj posao ću odraditi maksimalno kao što treba, kao i do sada. Deveta izborna jedinica je jedna od udarnih izbornih jedinica HDZ-a, a ja na tom području nikad nisam izgubio izbore. A ovo drugo – oko toga nemam komentara niti sam to ikad dosad komentirao, pa vas molim za razumijevanje, komentirao je Kalmeta na upit o imenovanju za koordinatora IX. izborne jedinice.

Kalmetin protivnik u crvenom dresu u IX. izbornoj jedinici bit će SDP-ov Ivan Klarin. Njegovi komentari na suparnike u plavom dresu, Kalmetu i Rimac, sve su no blagi.

– HDZ je još jednom pokazao svoje pravo lice, odnosno u toj se stranci nije promijenilo apsolutno ništa osim što je Tomo zamijenio Ivu.  I Rimac i Kalmeta upravo su Karamarku dali povjerenje na unutarstranačkim izborima i na ovaj način nagrađuje se njihova lojalnost, kazao je Klarin.

– U aferi HAC-ONC Kalmetu se sumnjiči da je zajedno sa suradnicima iz Ministarstva i čelnicima Autocesta izvukao najmanje 30 milijuna kuna, dok se sumnja da je Rimac oštetila državni proračun za 548 tisuća kuna, elaborirao je to SDP-ov Klarin.

SDP će se političkim postupcima boriti da se takvi ljudi ne vrate na vlast, kazao je Klarin.

Rukavica je bačena, usudit ćemo se reći. No svakako, zanimljivosti i političkih izvlačenja leševa iz paučine i prašine zasigurno neće nedostajati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...