Kalmeta odlučuje hoće li pomoćnicu pročelnika Nekića, Doroteju Kamber Kontić imenovati ravnateljicom Gradske knjižnice Zadar

Na danas održanoj sjednici Upravnog vijeća, kao što se već danima nagađalo, donesena je odluka da se za novu ravnateljicu Gradske knjižnice Zadar predlaže Doroteja Kamber Kontić, pomoćnica gradskog pročelnika za odgoj i školstvo Jose Nekića. Za nasljednicu Ivana Pehara na ovu poziciju predložila su je dva predstavnika Grada Zadra, kao osnivača, u tročlanom Upravnom vijeću.

Doroteja Kamber Kontić je do prije pet godina radila u Gradskoj knjižnici, nakon čega je prešla u Gradsku upravu na mjesto pomoćnice pročelnika Nekića. Svoj glas za njezino imenovanje dali su predsjednik Upravnog vijeća Vinko Grgić (detektiv Sjena) te članica Maja Šatalić.

Treća članica Upravnog vijeća, ujedno i kandidatkinja za funkciju ravnateljice u glasovanju je ostala suzdržana. Upravo ona, kao djelatnik knjižnice, je bila najbolji izbor za ravnatelja prema mišljenju dugogodišnjeg ravnatelja Ivana Pehara te Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

 

Na tajnom glasovanju unutar same ustanove, Radman na ravnateljskom mjestu žele vidjeti i djelatnici Knjižnice.

Uz Kamber Kontić i Radman, na natječaj su se javili djelatnik knjižnice Mladen Masar i knjižničar iz Benkovca Mile Marić.

Konačnu odluku o  službenom imenovanju Kamber Kontić će donijeti gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, koji će u ovom slučaju morati odlučiti čiji je prijedlog važniji, struke ili predstavnika osnivača ustanove.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...