Klemm prijeti Vladi “postrojavanjem ratnih postrojbi”

Prošlo je 200 dana od početka prosvjeda u Savskoj 66, a prošao je i rok koji su šatoraši dali premijeru Milanoviću za razgovor, uz prijetnju odlaskom na Markov trg i rušenje Vlade.

Jedan od vođa prosvjeda, Josip Klemm, gostovao je sinoć u RTL Direktu, gdje je komentirao odnos s premijerom Milanovićem, ali i korake koje šatoraši planiraju poduzeti.

– Zamislite, 200 dana hrvatski premijer nema vremena za hrvatske branitelje. On je vođa hrvatskog naroda, demokratski izabran, ali mora odgovarati hrvatskom narodu, kritizirao je po običaju Klemm.

– Klemm i Glogoški ne traže povećanje primanja za hrvatske branitelje. Znate da su samo od ove vlade skinute mirovine za 10 posto. Ali, u našim zahtjevima nikad niste čuli da tražimo povrat tih sredstava. Borimo se za branitelje koji su ostali razvojačeni, kojima je vlada od minimalnih primanja od 1090 kuna skinula na 800 kuna. Najveća povreda je to što su ti branitelji iz Ministarstva branitelja prebačeni u socijalu. Ne samo da su im uzeti novci, već i srce, dodao je.

Pa do 30. svibnja imamo još vremena. Moram reći da hrvatski branitelji još uvijek nisu dignuti, nisu dignute ratne postrojbe i specijalne policije i gardijskih brigada, nego zajedno s građanima želimo samo dobro ovoj državi. Zamislite kad se ratne postrojbe postroje i kažu što imaju reći ovoj vladi, kazao je na upit o sljedećem potezu Klemm.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...