Konačno se kreće s izradom Strategije razvoja turizma; Zadar – grad čistog mora i pješčanih plaža

Kada se projekt izgradnje kanalizacijske mreže privede kraju i zahvaljujući biološko-kemijskom pročišćivaču, Zadar će biti jedini grad na hrvatskoj obali bez direktnih fekalinih ispusta u more. To je prilika da Zadar brendiramo kao grad čistog mora pogodnog za kupanje, istaknuo je gradonačelnik Božidar Kalmeta na sastanku Savjeta za turizam, održanom u Rektoratu zadarskog Sveučilišta.

Kalmeta smatra kako bi Zadar mogao postati prepoznatljiv i kao grad pješčanih plaža.

Mi sami fascinirani smo pješčanim plažama poznatih turističkih destinacija, međutim sve su te plaže umjetne i nekada se uopće na njima nije moglo kupati. U Gradskoj upravi radimo na tome i uskoro ćemo izaći s prvim konkretnim prijedlozima uređenja pješčanih palaža jer i to je ono što turisti vole i žele, kazao je Kalmeta.

Osim toga, na sastanku Savjeta za turizam najavljeno je, u idućem tjednu, i predstavljanje Strategije razvoja Višnjika kao športsko-rekreativnog centra pogodnog za doprinos razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Tamo postoji infrastruktura koja zadovoljava potrebe kako profesionalnih tako i amaterskih sportaša i rekreativaca. Predstavljanjem Strategije otvorit ćemo javnu raspravu o tome kako vidimo taj prostor, istaknuo je Kalmeta.

Na još jednom održanom sastanku, članovi Savjeta za turizam informirani su I o početku izrade Strategije razvoja turizma grada Zadra do 2024. godine.

Plan izrade i metode istraživanja predstavila je voditeljica tima koji čine profesori s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti te Odjela za geografiju,  mr. sc. Božena Krce Miočić. Radi se o timu koji je napravio i Strategiju razvoja turizma Zadarske županije.

Članovi Savjeta pozvani su da se aktivno uključe u izradu strategije i da daju svoje prijedloge. Strategija bi trebala biti gotova do kraja godine i ponuditi odgovore na pitanja koje su nam prednosti, slabosti, prijetnje i prilike u turizmu te definirati misiju, viziju i strateške ciljeve razvoja turizma Grada Zadra, istaknuto je na održanom sastanku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...