Magunja Kros 2015. Trial

U subotu 23. svibnja, Turistička zajednica Općine Sukošan i Općina Sukošan u suradnji s općinom Bibinje te uz pomoć iskusnog organizatora sa Škrapinga i poznatog trenera – legende Josipa Tomića, organizira trail – 22km i light (kros) utrku- 8 km. Utrke kreću iz centra Sukošana (Trg Ruševac).

Trail ide označenim “bijelim” putovima preko trim staze prema Debeljaku, kroz prekrasnu prirodu, zatim se penje na dva vrha, Sveti Martin (103 m) i Križ (130 m) te natrag u centar Sukošana. Sa Križa I Svetog Martina se pruža prekrasan pogled na Pašmanski kanal s jedne strane i ljepote Ravnih kotara na drugoj strani. Terapija za dušu i tijelo. Utrkom obilježavamo obljetnicu oslobođenja brda Križ u Domovinskom ratu, nakon čega je odahnuo Zadar i cijela okolica, tako da utrka ide – linijom obrane u Domovinskom ratu .

Trail je kombinacija obične utrke i trekkinga. Trčeći ili hodajući, natjecatelji dolaze do kontrolnih točaka gdje kartončić s brojevima moraju probušiti posebnim “štipaljkama” koje će organizator postaviti pored puta na dogovorenim točkama na kojima će vas dočekati naši volonteri. Na cilju će biti važeći samo kartončići kojima su sve točke probušene. (Svaka “štipaljka” buši drugačije.) Pripremit ćemo i 3 okrijepne postaje na stazi, osigurati liječničku pomoć i dovoljan broj volontera kao i kartu sa ucrtanom stazom i kontrolnim točkama.

Llight utrka je kraća i drugačija, ide se trim stazom preko Tustice , pa uz more i kroz samo mjesto. Velikim dijelom staze možete uživati u prekrasnim prizorima otoka Pašmana i Ugljana.

Utrke prolaze kroz nedirnutu prirodu, posljednju oazu makije Tusticu, u kojoj raste,osim ostalog, planika – biljka sa prekrasnim , sočnim plodom koji se po domaću zove magunja , po kome je natjecanje i dobilo ime – Magunja kros i trail.

Svi natjecatelji koji se prijave na vrijeme uz simboličnu startninu, dobiti će majicu s logom utrke, te obilan i raznovrstan obrok nakon utrke. Oni koji se prijave na dan utrke i gosti moći će obrok dobiti po vrlo popularnoj cijeni.

Za najbolje natjecatelje osigurali smo vrijedne nagrade, za natjecatelje i goste obilje dobre spize i dobru zabavu nakon utrke, a za ljubitelje domaćih delicija predstaviti će se i nekoliko poznatih OPG-a sa područja Zadarske županije.

Za natjecatelje iz Splita i okolice organiziramo poseban autobus,ako bude dovoljno zainteresiranih. Zato molimo da se što prije prijavite na: [email protected] ili na [email protected].

Prijave za natjecanje moguće su na ovoj poveznici, a sve što bi vas moglo zanimati u vezi utrka možete pratiti na Facebook stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...