Muče vas neželjeni kilogrami? Ne odgađajte borbu s njima

U Irskoj se predviđa da će za petnaest godina 89% muškaraca i 85% žena imati problema s težinom, dok će pretilo biti 57% žena i 48% muškaraca.

Europa će se do 2030. godine suočiti s epidemijom pretilosti iprekomjerne tjelesne težine “enormnih razmjera”, predviđaSvjetska zdravstvena organizacija u svojoj studiji o 53 europske zemlje.

 Uzbekistan i Irska na vrhu su neslavne ljestvice 53 zemlje.

U Irskoj se predviđa da će za petnaest godina 89% muškaraca i 85%žena imati problema s težinom, dok će pretilo biti 57% žena i 48% muškaraca.

Trend rasta pretilosti bilježi se i u Grčkoj, Španjolskoj, Švedskoj, Austriji i Češkoj.

U Velikoj Britaniji 73% muškaraca i 63% žena imat će prekomjernu težinu do 2030. godine, dok će trećina žena biti u kategoriji pretilih.

Svako treće dijete u svijetu ima prekomjernu tjelesnu težinu i ta je brojka u stalnom rastu, što zabrinjava stručnjake širom svijeta.

Stoga se na današnji dan, 22 svibnja, kada se obilježava Europski dan pretilosti, posebno naglašava koliko je bitno  podići svijest građana i pružiti im informacije o značaju, važnosti i utjecaju na zdravljeprekomjerne tjelesne težine i tjelesne aktivnosti te motivirati građane na usvajanje zdravih navika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...