Na sastanku otočkih načelnika i predstavnika Liburnije dogovoreno: Uvodi se probna direktna linija Gaženica – Poluotok!

Na današnjem sastanku, pet otočkih načelnika s predstavnicima Liburnije i Lučke uprave u Vijećnici Općine Preko s temom usklađivanja autobusnog prijevoza s trajektnim i brodskim linijama, dogovoreno je da od idućeg tjedna Liburnija uvodi probnu autobusnu liniju od Gaženice do Poluotoka.

Sastanak se održao na zahtjev otočkih načelnika Ante Jerolimova (Preko), Duška Vidova (Kali), Marina Boška (Kukljica), Andra Magića (Pašman) i Gorana Mušćeta (Tkon). Oni su s direktorom gradske prijevozničke tvrtke Liburnija Edvinom Šimunovom razgovarali o usklađivanju autobusne veze na otocima Ugljan i Pašman s brodskim i trajektnim linijama, tako da su se u Liburniji, prema svemu sudeći, ipak odlučili prekrojiti red vožnje kako bi zadovoljili potrebe otočnog stanovništva.

Iako su u Liburniji nezadovoljni popunjenošću autobusa koji iz Gaženice prometuje prema Kolodvoru, jer se njime prosječno vozi 4 do 5 putnika po liniji, osim u satima kada se autobusom voze učenici, kada je u autobusu prosječno 40 do 50 putnika, ipak su izišli u susret potraživanjima otočana.

Josip Burčul, koordinator otočnih općina  istaknuo je kako je s Liburnijom dogovoreno da autobus odmah po pristajanju trajekta u Gaženicu bude u luci te da preko Glavnog autobusnog kolodvora krene za Poluotok.

Osim dogovora oko autobusnog prijevoza predstavnici Liburnije najavili su kako je za putnike na autobusnom stajalištu u Gaženici naručena nadstrešnica kako bi se ljudi dok čekaju mogli skloniti od kiše i sunca, što do sada nisu mogli.

Prema riječima Edvina Šimunova, direktora Liburnije, cijena prijevoza na novoj probnoj liniji biti će 10 kuna kao i na svi ostalim gradskim linijama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...