Najboljim suvenirom proglašene penkale od maslinovog drva Obrta Jagoda iz Zadra

Svečana dodjela priznanja za najbolje suvenire i proizvođače suvenira prema ovogodišnjem natječaju, u sklopu 5. Festivala suvenira Zadarske županije, održana je danas u Gradskoj loži, a u organizaciji Udruge inovatora Zadarske županije.

Za  najbolji suvenir izabrane su penkale od maslinovog drva Obrta Jagoda iz Zadra dok je najboljim proizvođačem proglašena Udruga inovatora Veleučilišta Karlovac – Vuka Karlovac.

Događaj je okupio predstavnike organizatora i svih koji su na  bilo koji način podržali ovaj  projekt, kao i same proizvođače suvenira i natjecatelje.

– Naši članovi su uglavnom studenti što nam osvojenu nagradu čini još vrijednijom, odnosno značajnijom. Glavni motiv pri izradi nam je bila karlovačka Stara zvijezda. Festival je fantastičan, zadovoljni smo s organizacijom i ovo nam je bila jedinstvena prilika predstaviti se široj javnosti. Ovo nam je druga godina sudjelovanja i svakako ćemo se opet odazvati slijedeće godine, kazala je Ivana Kolić koja je preuzela Grand Prix za najboljeg proizvođača u ime Udruge inovatora Veleučilišta Karlovac – Vuka Karlovac.

suveniri1

Grand Prix za najbolji suvenir osvojila je Jagoda Bašić iz Obrta Jagoda iz Zadra koja nije skrivala svoje iznenađenje i zadovoljstvo osvojenom nagradom.

– Stvarno sam u šoku, nisam očekivala nagradu jer znate, uvijek ste jako kritični prema onome što radite. Nagradu nam je donio pisaći pribor, odnosno penkale izrađene od maslinovog drveta. Prije same realizacije, dosta smo istraživali po internetu jer smo htjeli stvoriti nešto čega još uvijek nema  na tržištu, a da na neki način simbolizira ovo naše podneblje. Tako smo došli do penkale, a kada smo razmišljali o materijalu  izrade, maslinovo drvo se samo po sebi nametnulo, kazala je Jagoda Bašić.

Cilj Udruge inovatora je bio da naše proizvođače suvenira odnosno naše obrtnike i poduzetnike potakne da na jednom mjestu izlože svoje uratke, tako da je u ovih pet godina kroz ovaj Festival prošlo oko 100-ak proizvođača iz Zadarske županije. Osim naših proizvođača svoje proizvode su izložila i naša dva muzeja koji uz svoju osnovnu djelatnost proizvode i određene kopije povijesnih originala naše tradicije, odnosno kulture. Svi izložci su autohtoni te inspirirani našom okolinom i podnebljem u kojem živimo. Krajnji cilj ovog Festivala je upravo pokušaj plasiranja tih izloženih proizvoda na tržište.

Ove godine na Festivalu suvenira Zadarske županije sudjelovalo je 23 izlagača s oko 60-ak izložaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...