Najglasnije predizborno obećanje predsjednice – na čekanju

Gotovo dva mjeseca otkad je osnovano Povjerenstvo za preseljenje Ureda predsjednice RH, još nije održana niti jedna njegova sjednica. N1 Televizija poslala je upit Uredu predsjednice kako bismo doznali je li Povjerenstvo koje je predsjednica osnovala donijelo ikakve zaključke.

“Prema uputi glasnogovornika Ureda predsjednice RH Luke Đurića, obavještavam Vas da će se prva sjednica Povjerenstva za određivanje sjedišta Ureda predsjednice Republike Hrvatske održati početkom sljedećeg mjeseca, a sve ostale informacije – o članovima Povjerenstva, roku u kojem moraju završiti sa svojim radom, o završetku stručnog nalaza i donošenju odluke hoće li se Ured predsjednice RH seliti s Pantovčaka i gdje – dostavit ćemo Vam naknadno”, odgovorili su za N1 iz Ureda predsjednice.

Podsjetimo, jedno od najglasnijih predizbornih obećanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bilo je preseljenje Ureda predsjednice s Pantovčaka u vilu u Visokoj.

Ipak, gotovo tri mjeseca nakon stupanja Kolinde Grabar Kitarović na dužnost, po tom se pitanju ništa nije riješilo.

Predsjednica je odluku o pokretanju postupka za određivanje sjedišta Ureda predsjednice pokrenula prije gotovo dva mjeseca, 20. ožujka. Tada je osnovano i Povjerenstvo koje je zaduženo za utvrđivanje uvjeta, odnosno smještajnih potreba Ureda, a polazeći od sigurnosnih, tehničkih, protokolarnih i prostornih standarda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...