Napad na Apple i Samsung: Microsoft priprema nove telefone

Tržištem pametnih telefona godinama dominiraju samo dva operativna sustava – Googleov Android koji koriste brojne mobilne kompanije te, naravno, iOS na kojem rade samo Appleovi mobilni uređaji. Udio nekoć moćnog BlackBerryja je zanemariv, a niti u Microsoftu ne mogu biti previše oduševljeni sa stanjem na ovom tržištu i udjelom Windows Phonea.

Ipak, čini se da će ova kompanija u budućnosti pokušati promijeniti stvari te, prema informacijama koje su jučer objavili brojni tehnološki mediji, Microsoft trenutno priprema dva nova pametna telefona odličnih performansi s kojima namjeravaju napasti Apple, Samsung i druge vodeće mobilne kompanije, a koji će raditi na mobilnim Windowsima. Microsoftova taktika trebala bi biti slična Appleovoj prilikom predstavljanja posljednjih modela iPhonea – dva modela sličnih/jakih performansi koji imaju ekrane različitih dijagonala.

Veći model, odnosno phablet (kodnog imena Cityman) trebao bi imati ekran dijagonale čak 5,7 inča rezolucije 2,560×1,440 piksela, radit će na Qualcommovom Snapdragon procesoru, imat će 3GB RAM-a, 32GB memorije, utor za microSD memorijske kartice i 3,300mAh bateriju. Rezolucija kamere iznosit će 20MP, dok će se s prednje strane nalaziti 5MP kamera za selfije, a stražnja će kamera navodno imati trostruku LED bljeskalicu.

Dijagonala ekrana manjeg modela (kodno ime Talkman) iznosit će 5,2 inča (rezolucija će također iznositi 2,560×1,440 piksela), radit će na Snapdragon procesoru te će također imati 3GB RAM-a, 32GB memorije, dodatni memorijski utor te iste kamere, a jedino će baterija biti malo slabija (3,000 mAh). Oba modela radit će na novoj verziji Microsoftovog operativnog sustava Windows 10, a iako još nema službenih informacija o datumu predstavljanja ovih telefona i njihovoj cijeni, u prodaji ih možemo očekivati krajem godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...