Odjel za povijest na Sveučilištu primio vrijednu donaciju

Ing. Silvio Cattalini koji je predsjednik udineškoga regionalnog ogranka Associazione Nazionale Venezia Giulia e Dalmazia, Odjelu za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru poklonio je još jedan vrijedan niz knjiga vezanih uz kulturnu baštinu Apeninskoga poluotoka. Riječ je o trotomnom  integralnom izdanju glasovitih Vasarijevih “Vita” koje će studentima od naročite koristi biti jer su popraćene komentarima i ilustracijama, seriji “Storia dell’Arte” u šest tomova autora Dina Campinija, te enciklopedijskim izdanjima Touring Cluba Italiano: “Conosci l’Italia u 12 svezaka, te “Capire l’Italia” u pet.

Riječ je o već drugoj donaciji koja će, poput prve koja se sastojala od 190 monografija iz serije “Maestri del Colore”,  biti od velike koristi u izvođenju nastave Odjela za povijest umjetnosti koja značajnim dijelom obrađuje upravo spomenike arhitketure i likovnih umjetnosti na prostoru današnje Italije.

Gosp. Cattalini je rođen u Zadru. Potječe iz stare trogirsko-splitske obitelji, a otac mu je bio upravitelj zadarskog brodogradilišta. Ratna su ga zbivanja odvela do Lošinja, gdje je završio Pomorsku školu, da bi školovanje za inženjera dovršio na poznatim milanskim Politecnico di Milano i Università Luigi Bocconi. Čitav je radni vijek proveo u čeličnoj industriji, radeći u Milanu i širom svijeta, a po umirovljenju se posvetio društvenom aktivizmu u Udinama, te regije Furlanije, Venecije, Julije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...