Ostalo je još 20 dana: BiH je spremna za posjet pape Franje

Najzahtjevnija će biti misa na Koševu jer se očekuje da će doći čak 70 do 80 tisuća ljudi. Papa Franjo će tijekom boravka u Sarajevu obići ukupno šest lokacija.

Dvadeset dana je pred dolazak Pape i mi smo spremni. Postoje dvojbe oko sigurnosti, ali mi smo sve aspekte uključili i sve je pod kontrolom. Najzahtjevnija će biti misa na Koševu jer se očekuje 70 – 80 tisuća ljudi, rekao je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik Organizacijskog odbora za Papin dolazak u Sarajevo 6. lipnja.

Na konferenciji za medije s njim je bio i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

– Već nekoliko mjeseci traju pripreme za dolazak Pape. Izvršili smo obilazak trase kretanja s agencijama iz Vatikana. Naše sigurnosne agencije su u potpunosti obučene za ovakav događaj. Ovo je jedinstvena prilika da poboljšamo imidž naše države, mi to zaslužujemo – kazao je Vilić. Podsjetimo, papa Franjo u Sarajevu će obići šest lokacija.

– Na sam dan posjete, bit će specijalne mjere sigurnosti. Poduzete su sve mjere za zaštitu ljudi i države. Regionalna suradnja je dobra i razmjena informacija s Interpolom je na razini. Pratimo i društvene mreže – kazao je Vilić.

On je kazao i kako je BiH tradicionalno dobar domaćin i pozvao je sve građane na suradnju. Vilić je naveo broj telefona 033779118 na koji svi građani mogu kontaktiratiDirekciju za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...