Ostalo je još 20 dana: BiH je spremna za posjet pape Franje

Najzahtjevnija će biti misa na Koševu jer se očekuje da će doći čak 70 do 80 tisuća ljudi. Papa Franjo će tijekom boravka u Sarajevu obići ukupno šest lokacija.

Dvadeset dana je pred dolazak Pape i mi smo spremni. Postoje dvojbe oko sigurnosti, ali mi smo sve aspekte uključili i sve je pod kontrolom. Najzahtjevnija će biti misa na Koševu jer se očekuje 70 – 80 tisuća ljudi, rekao je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik Organizacijskog odbora za Papin dolazak u Sarajevo 6. lipnja.

Na konferenciji za medije s njim je bio i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

– Već nekoliko mjeseci traju pripreme za dolazak Pape. Izvršili smo obilazak trase kretanja s agencijama iz Vatikana. Naše sigurnosne agencije su u potpunosti obučene za ovakav događaj. Ovo je jedinstvena prilika da poboljšamo imidž naše države, mi to zaslužujemo – kazao je Vilić. Podsjetimo, papa Franjo u Sarajevu će obići šest lokacija.

– Na sam dan posjete, bit će specijalne mjere sigurnosti. Poduzete su sve mjere za zaštitu ljudi i države. Regionalna suradnja je dobra i razmjena informacija s Interpolom je na razini. Pratimo i društvene mreže – kazao je Vilić.

On je kazao i kako je BiH tradicionalno dobar domaćin i pozvao je sve građane na suradnju. Vilić je naveo broj telefona 033779118 na koji svi građani mogu kontaktiratiDirekciju za koordinaciju policijskih tijela BiH.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...