Ostojić brani tablice, “Nije sramota da hrvatski grb bude kraj auspuha”

Govoreći o osobnim iskaznicama kazao je kako su one u RH jeftinije “deset ili čak dvadeset puta nego u ostalim zemljama EU”, piše N1.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je kako će do kraja godine imati rješenje vezano za registarske pločice.

“MUP nije stvorio konfuziju. Komunikacija preko medija nije bila prihvatljiva za nas. Većina građana RH htjela je i grb Hrvatske, dizajneri su to i napravili, a nakon toga su vjerojatno pod pritiskom kolega odustali”, izjavio je Ostojić kojem je žao što prvonagrađeni nisu razgovarali s njima već putem medija.

“Nemam namjeru prisiljavati nikoga da odgovori zašto je odustao. Mi ćemo dobiti rješenje. Nema nikakvih rokova i problema. To će vjerojatno samo malo pomaknuti početak izrade tablica. Ove tablice bile su rezultat dvogodišnjeg transparentnog rada. Dizajneri se očito ne slažu s tim da većina građana želi grb na pločicama”, izjavio je Ostojić za televiziju N1.

Kazao je kako je u natječaju pisalo da se “primjene zahtjevi MUP-a i stavi vizualni identitet Hrvatske”.

“Moram odbiti kombinaciju da je sramota hrvatski grb kraj auspuha, ali dizajnerima ne smeta zastava EU pored auspuha”, poručio je Ostojić i dodao da “to nema nikakve veze s Tomislavom Karamarkom i HDZ-ov nego s poštivanjem odluke većine”.

Govoreći o osobnim iskaznicama kazao je kako su one u RH jeftinije “deset ili čak dvadeset puta nego u ostalim zemljama EU”.

“Mi smo osigurali da to bude dokument s certifikatom. Jedino je problem što EU propisuje trajanje od pet godina”, kazao je Karamarko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...