Ovo je 10 najluđih (i ludo skupih) stvari ikad prodanih na eBayu

Nekoliko puta godišnje trebalo bi napraviti generalno pospremanje svog doma i očistiti ga od nepotrebnih stvari. Kada se na takvo nešto i odlučimo većinu stvari bez razmišljanja bacimo u smeće ili poklonimo prijateljima. Možda to i nije dobar ekonomski potez. Ako ste u škripcu s novcem najbolje je te stvari prodati putem oglasnika.

I ako mislite da nećete ništa ili uistinu malo zaraditi nemojte odustati jer neka vam ovih deset primjera stvari koje su na britanskom eBayu postigle vrtoglave zarade bude podsjetnik da svaka roba pronađe svoga kupca te da se može odlično zaraditi na stvarno svemu. Važno je samo imati dobru ideju ili prepoznati što bi ljudima moglo biti zanimljivo. Ovi primjeri pokazuju da stvarno prolazi – sve.

1. Život – 2 milijuna kuna

Nakon što ga je napustila zaručnica Laura, Ian Usher iz Yorkshirea u Engleskoj odlučio je na aukciju staviti sve što posjeduje i to za više od dva milijuna kuna . Tako je na eBay stavio kako je rekao cijeli svoj život –  trosobnu kuću, posao prodavača sagova, motor, prijatelje. Sa zarađenim novcima započeo je novi život – prvo je otputovao  u Dubai, nakon čega je proputovao još desetak zemalja. Trčao je s bikovima, naučio voziti zrakoplov, ronio je s morskim psima i naučio francuski. Danas je ponovno zaljubljen u Kanađanku te je kupio otok.

2. Bejzbol kartica – 11,6 milijuna kuna

Čak 102 godine stara bejzbol kartica, originalno objavljena u kutiji cigareta, danas se smatra Mona Lisom među bejzbol karticama. Wagnera je kupio jedan anoniman kolekcionar iz Kalifornije. Honus Wagner kartica je ikona, ne samo među sakupljačima nego i šire. Johannes Peter Honus Wagner,poznatiji i kao leteći Nizozemac igrao je od 1895. do 1917. godine, te je jedan od najboljih igrača bejzbola tog vremena.

3. Haljina od gumenih narukvica – 1.800.000 kuna

Haljina napravljena od 20.000 loom band narukvica našla je kupca za nevjerojatnih milijun i osamsto tisuća kuna. No, navodno kasnije je kupac odustao  rekavši da si je ne može priuštiti.

4. Medvjedić Beanie Babie – 795.000 kuna

Rijetki primjerak plišanog medvjedića Beanie Baby  koji je par Leah Rogers i Ryan Flanaghan kupili za deset funti prodan je za 795.593 kuna. Riječ je o jednom od 100 primjeraka prve edicije medvjedića iz posebne kolekcije koja je nazvana Princess Diana Di Beanie Babies.

5. Medeni mjesec – 84.000 kuna

Napušten mladoženja na eBayu je stavio oglas u kojem prodaje drugu kartu i putovanje na medeni mjesec za. Dobio je više od stotinjak ponuda a najveća ponuda bila je 84.863 kune. Čini se pomalo nevjerojatnim kada dvotjedni odmor u Dominikanskoj Republcii inače košta 20.685 kuna. No, vjerojatno su se djevojke sažalile nad napuštenim dečkom.

6. Šešir princeze Beatrice – 680.000 kuna

Neobičan šešir u obliku mašne koji je princeza Beatrice od Yorka nosila na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton prodan je na Ebayu za 680 tisuća kuna. Novac je princeza uplatila u humanitarne svrhe UNICEF-u.

7. Ugljen s Titanika – 100.000 kuna

Komad ugljena iz 1912.  sa slavnog i tragičnog Titanika  prodan je na aukciji web stranice eBay za gotovo 100.775 kuna.

8. Snalažljivi Sam Sung – 848.000 kuna

Muškarac Sam Sung zaposlenik Applea odlučio je utržiti svoje ime i činjenicu da radi za konkurenciju. Tako je putem eBaya prodao svoju vizitku na kojoj piše njegovo ime i prezime na vizitki od Applea za 848.632 kuna  te je sve dao u humanitarne svrhe.

9. Žvaka Britney Spears – 148.000 kuna

Godine 2004. na eBayu se je našao komadić žvake koju je tijekom nastupa na koncertu u Toronto žvakala i ispljunula pjevačica Britney Spears. Taj komadić je prodan za nevjerojatnih 148 510 kuna.

10. Grickalica – 7.552 kune

Muškarac koji je pronašao predimenzioniranu grickalicu vrste Hula Hoop dok je uživao u slasnim hrskavim grickalicama odlučio ju je staviti na prodaju na eBay te je ona našla kupca za nevjerojatnih 7.552 kune. Savjet – budite pažljivi kada uživate u čipsu i ostalim grickalicama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...