Ovo je voće koje pomaže u borbi protiv kilograma

Na dijeti ste i bojite se da bi se biste se mogli udebljati ako jedete voće? Bez brige, neko voće će vam i pomoći da se riješite nagomilanih kilograma.

Jeste li znali da će vas borovnica riješiti toksina, banana smanjuje apetit, a da avokado potiče proizvodnju testosterona koji pospješuje mršavljenje?

Dobro je poznato da sve voće nije jednako učinkovito u borbi protiv kilograma. Neke vrste sadržavaju više šećera, a neke manje. Voće sadržava prirodne šećere koji su odličan međuobrok ako ste na dijeti. Osim toga, u organizam unijeti manje šećera ako pojedete cijelo voće, a ne kao sok ili smoothie jer se zbog voćnih vlakana šećer sporije apsorbira.

Uz voće je dobro pojesti malo orašastih plodova, sušenog voća ili sjemenki koje će usporiti apsorpciju šećera.

Ljubitelji avokada omiljeno voće mogu konzumirati bez grižnje savjesti da će se udebljati. Naime, ovo egzotično voće prepuno je zdravih masti, a povećava proizvodnju testosterona, hormona koji je odgovoran za mršavljenje kod muškaraca i žena.

Kokos će vas također zasititi i dugo nećete osjetiti želju za kakvim slasnim zalogajem.

Kruške i jabuke prepune su, pak, zdravih vlakana pa ako pojedete jednu voćku, smanjit ćete osjećaj gladi, a sličan efekt daju i banane koje će vas zasititi i riješiti potrebe za kaloričnim grickalicama. Osim toga, banane su dobre i za imunitet.

Borovnice i nar (šipak) su odlični antioksidansi i pomažu u mršavljenju.

Limun je poznat i kao čistač jetre, a kako biste spriječili nakupljanje kilograma, ujutro popijte čašu vode s limunom.

Naranču također možete slobodno jesti bez brige da ćete se udebljati, a osim toga, odlična je za hidrataciju organizma.

U svoju dijetu slobodno uključite i grejp, papaju, rajčice, breskve i dinju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...