Ovo su korisne primjene piva za koje sigurno niste znali

Upotreba piva najčešće se ograničava na onu osnovnu, koja obično završi tako da se sljedećeg jutra budite s glavoboljom. Ali osim standardne primjene pivo ima još nekoliko aduta u rukavu, posebno kada se radi o primjeni u domaćinstvu.

Uklanja mrlje od kave i čaja s tepiha

Prolili ste svoju jutarnju kavu po tepihu? Nema problema. Pivo može ukloniti mrlje od kave ili čaja s tepiha, kaže Erinn Valencich, dizajnerica interijera iz Los Angelesa. ”Izlijte malo piva na mrlju i lagano ga utrljajte. Mrlja bi trebala nestati. Ako je mrlja ‘tvrdoglava’ i ne želi otići ponovite postupak dok ju ne otjerate”, kaže Valencich.

Čisti drveno pokućstvo

Za ovu namjenu koriste ga iskusni barmeni ali i dizajneri interijera. Nevjerojatno je učinkovito u poliranju drvenog namještaja. ”Izlijte pivo na krpu, premažite pokućstvo pa obrišite suhom krpom”, kaže Valencich.

Očistite hrđu

Najučinkovitije je kada hrđa potpuno prekrije primjerice neki vijak koji želite odšarafiti. Samo ga prelijte pivom i gledajte kako se hrđa rastapa. Nakon toga pokušajte otpustiti vijak i uvjerite se u učinkovitost piva.

Tretirajte kosu

Korištenje piva kao regeneratora odavno je poznat trik. Alkohol djeluje kao čistač, a proteini i vitamini obnavljaju kosu hranjivim tvarima pa kosa postaje sjajna i meka.

Dobar kruh pretvara u odličan

Kada trebate elegantan i brzinski pripremljen ukusan zalogaj pripremite ‘pivski kruh’. Jednostavno u tijesto zamijesite i pivo. Najbolje je koristiti gusta i aromatična piva kako bi dobili izraženiji okus.

Uklanja toksine

Spremanje mesa na roštilju može dovesti do zagaranja koje stvara štetne hidrokarbonske spojeve. Srećom tu je pivo da ih ukloni.

Tjera kukce

Je li vaša terasa tijekom ljetnih večeri pod opsadom kukaca? RIješite ih se tako da u udaljene kuteve terase stavite male kantice s pivom kako bi privukle komarce i muhe. Vama ostaje da na miru uživate.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...