Pitanje je hoće li ZTE Nubia Z9 izaći iz Kine, a rado bismo ga isprobali

Novi dizajnerski trend za pametne telefone, barem kod poznatih kineskih proizvođača, je korištenje što manjeg okvira oko zaslona uređaja. Svježe predstavljena ZTE Nubia Z9 je jedan takav model, koji zahvaljujući posebno izvedenom zaslonu izgleda kao da uopće nema okvir.

Dok na sličnom dizajnu bez okvira radi i Oppo, ZTE je već spreman. Nubia Z9 koristi 5,2-inčni 2.5D zaslon razlučivosti 1080p, kojeg reflektivni rubovi debljine svega 0,8 milimetara prikazuju na prilično impozantan način, praktički od ruba do ruba uređaja.

Tehnologije korištene za izvedbu ‘bez okvira’ nisu tu samo radi šminke. ZTE u novu perjanicu integrira niz interaktivnih poteza kojima se rub(ovi) uređaja koristi za različite mogućnosti, poput aktiviranja kamere, razine osvjetljenja zaslona i dr.

Kućište modela Nubia Z9 je metalno, a srce uređaja čini Qualcommov Snapdragon 810 čip u sve tri verzije pametnog telefona. Classic donosi 3GB radne memorije uz 32GB spremišnog prostora, na Elite i Exclusive verzijama je riječ o 4GB radne memorije i 64GB spremišnog prostora. Ono što Exclusive verziju posebno izdvaja je integracija TIO (Three In One) tehnologije čitanja otiska prsta, koja se nalazi na tipkama za postavljanje glasnoće i paljenje/gašenje uređaja.

Na uređajima se nalazi Sonyjev 8MP senzor za snimanje selfija i video pozive te 16-megapikselni senzor s optičkom stabilizacijom za glavnu kamericu. Baterija u svim modelima je kapaciteta 2.900mAh.

Za sada nije jasno hoće li se (i kada) uređaj početi prodavati van Kine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...