Planet Zemlja dobio svoju zastavu!

Astronauti već desetljećima u Svemir nose i zabadaju zastave svojih zemalja. Od sada to više ne moraju raditi jer je dizajnirana zastava našeg planeta. Djelo je dizajnera Oskara Pernefelda, koji smatra da su astronauti ipak mnogo više od predstavnika neke države.

Oni su predstavnici naše planete, i zato im je potrebna zastava, napisao je na svojoj web stranici.

Pernefeld je dizajnirao zastavu u okviru svog diplomskog rada na Bekmanovom Sveučilištu za dizajn u Stokholmu. Osnovna zamisao je da se koristi ne samo prilikom putovanja u svemir, već i u okviru drugih projekata od značaja za Zemlju, kao što je borba protiv globalnog zagrijavanja. Zapravo, po ideji autora, zastavu u svojim akcijama mogu koristiti i ljudi koji ne pridaju previše značaja nacionalnom identitetu, prenosi Dalmacija News.

On smatra da je Međunarodna zastava planeta Zemlje i podsjetnik da svi mi imamo nešto zajedničko, izvan okvira nacionalnosti i etničke pripadnosti.

Minimalistički dizajn zastave prikazuje sedam prstenova postavljenih na modroj podlozi, i koji formiraju cvijet u sredini zastave. Takva zastava predstavlja prirodne ljepote naše Zemlje.

Plava boja predstavlja vodu koja je ključ života, također, oceani prekrivaju većinu površine našeg planeta. Vanjski prstenovi formiraju krug koji bi mogao predstavljati Zemlju, a plava pozadina mogla bi predstavljati Svemir, zaključio je Pernefeldt.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...