Plemenitost na djelu: Spašen odbačen mačić iz kontejnera

Jedna gorko – sretna vijest danas nam stiže s područja zadarskih Arbanasa. Jedna naša čitateljica odlučila je s nama podijeliti priču o Gringu, na prvi pogled jednom sasvim običnom mačku. No, prije točno godinu i šest mjeseci, ovaj tada tek nekoliko dana star mačić,  ostavljen je u kontejneru za krupni otpad na Trgu kraljice Teute. Zavezan u vrećici za smeće, odvojen od majke, čekao je svoju smrt. Od skončavanja spasila ga je slučajna prolaznica.

– Čula sam tiho cijukanje i malo je nedostajalo da zaključim da miš cijuče i produžim dalje. No, nešto me kopkalo i odlučila sam pomaknuti otpad s vrha kontejnera, da vidim što se nalazi ispod. U bijeloj vrećici bio je mali mačić, još s pupkovinom i zatvorenih očiju. Ponijela sam ga kući i očistila od izmeta kojim je bio prekriven. Dani koji su uslijedili bili su presudni i velike su bile šanse da mačić ne preživi. Danju i noću smo ga grijali da se ne pothladi, masirali mu trbuh i hranili ga na dudicu. Ali, uspio je i sad je već pravi veliki mačor. I danas ponekad voli popiti mlijeko za mačke iz bočice, kaže naša sugovornica koja je željela ostati anonimna (podaci poznati redakciji).

Spašeni mačić Gringo

Dodajući kako je njen jedini razlog javnog istupa da počinitelju ovog okrutnog zlodjela pokaže u kakvog je prekrasnog i umiljatog mačka Gringo izrastao. Sumnjamo da će se njegovo (ili njezino) kameno srce smekšati, no možda ova priča nekome bude pouka –  jer iako je Gringo bio sretan što je pronađen, mnogi drugi odbačeni mačići ne dijele njegovu sreću.

Nije na nama da sudimo osobama koje se ne mogu ili ne žele brinuti o pomlatku svojih ljubimaca, no ovo zasigurno nije način rješavanja problema. Zato, dragi vlasnici, sterilizirajte svoje mačke, a ako već do legla dođe, zdrav razum nalaže da je udomljavanje jedina humana opcija!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...