Podignuta optužnica protiv Ante Jerolimova zbog krivotvorenja diplome

Zbog počinjenja kaznenog djela iz Članka 278. st. 3. KZ-a – krivotvorenja isprave, zadarsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv Ante Jerolimova (HDZ), načelnika preka i saborskog zastupnika.

Jerolimova se tereti da je tijekom listopada 2013. godine u prostorijama zavoda za mirovinsko osiguranje podnio zahtjev za upis stečene stručne spreme VI- stupnja i stručnog naziva “ekonomist” u radnu knjižicu, uz koji je priložio i diplomu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Jerolimova se također tereti da je spomenute radne izvršio iako je bio svjestan da nije završio navedeni program studija poslovne ekonomije smjera trgovinskog poslovanja u trajanju 5 semestara, te da je bio svjestan da nije bio upisan kao student spomenutog fakulteta u Zagrebu.

Prema informacijama dostupnim na stranicama Državnog odvjetništva, djelatnica zavoda za mirovinsko osiguranje Anti Jerolimovu upisala je u knjižicu stručnu spremu “stručni prvostupnik ekonomije”.

Podsjetimo, Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora 16. travnja skinulo je imunitet Anti Jerolimovu, što je omogućilo podizanje optužnice protiv njega.

Ipak, sam Jerolimov tada je za Antenu Zadar izjavio kako nije kriv, te kako će istina izaći na vidjelo.

Provjerom knjiga i dokumenata na fakultetu utvrdit će se prava istina. Ovo je namjerno blaćenje mene pred nove izbore. To nije ništa novo, pred svake izbore je meni tako, kazao nam je Jerolimov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...