Pogledajte kakvo vrijeme očekuje Dalmaciju ovog vikenda

Sunčani i (vrlo) topli svibanjski dani pogoduju grijanju mora posljednjih dana, pa je sve više lokacija na Jadranu gdje površinska temperatura mora doseže za kupanje prihvatljivih 20°C. U petak i dane nadolazećeg vikenda bit će i sunca i oblaka. Petak će obilježiti jugo, a subotu samo mjestimični pljuskovi. Povratak sunca očekuje nas u nedjelju u kojoj će u dijelu Dalmacije temperature zraka ponovno dosegnuti vrućih 30 Celzijevih stupnjeva, piše Crometeo portal.

Petak donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Većinom suho, uz više sunčanih razdoblja bit će u Dalmaciji, iako se samo ponegdje očekuju prolazne i slabe oborine. Oblačnije povremeno na sjevernom Jadranu, gdje osobito u drugom dijelu dana može biti malo kiše ili grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana na moru srednje i južne Dalmacije ponegdje doseći i olujni prosjek. Navečer na sjevernom Jadranu okretanje vjetra na buru. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 16°C, uz obalu i na otocima od 16 do 21°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 27°C.

U subotu će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Samo povremeno će biti većinom slabe kiše ili pljuskova s grmljavinom, a ponegdje će se zadržati suho cijeloga dana. Najveća mogućnost suhog vremena je u južnoj Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba do umjerena, samo podno Velebita i jaka bura. U Dalmaciji jugo koje će slabiti u odnosu na petak, a kasno navečer će prestati i okretati na slabu buru. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C, dodaje Crometeo.

Nedjelja donosi stabilno vrijeme. Još u početku može biti promjenjive naoblake, ali će se tijekom dana gotovo posvuda razvedriti. Puhat će slaba do umjerena bura, ujutro podno Velebita jaka, slabit će danju i na moru Dalmacije okrenuti na većinom slab sjeverozapadnjak. Od jutra će biti natprosječno toplo, a najviše dnevne temperature u porastu i bit će većinom od 24 do vrućih 30°C u dolini Neretve.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...