Pretposljednji koncert u pretplati: Praizvedba djela Ante Knešaureka

Pretposljednji koncert u Koncertnoj sezoni Zadar 2014. /2015. donosi nastup triju glazbenika koji su obnovili svoju suradnju za potrebe održavanja koncerta pod nazivom La crème de la trompette.

Slovenski trubač Stanko Arnold, profesor na ljubljanskoj Akademiji za glasbo te jedan od najaktivnijih slovenskih trubača u posljednjih  tridesetak godina,

njegov student, danas jedan od najuglednijih hrvatskih trubača, solist i član Simfonijskog orkestra HRT-a Vedran Kocelj i višestruko nagrađivani orguljaš Pavao Mašić, koji je samo ove godine osvojio čak četiri Porina, održat će koncert u zadarskoj Katedrali sv. Stošije.

U petak 22. svibnja izvest će dva koncerta za trubu i orgulje Georga Philippa Telemanna, Suitu za trubu i orgulje Jeremiaha Clackea, Koncert za dvije trube i orgulje Antonija Vivaldija , orguljske skladbe Franceschinija, Mendelsshona i Bacha, te praizvesti skladbu hrvatskog skladatelja i Ante Knešaureka (1976.).

Upravo za ovaj koncert i ovu prigodu Knešaurek, jedan od naših najuglednijih i najaktivnijih orguljaša koji se istodobno bavi skladanjem i pedagoškim radom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Institutu za crkvenu glazbu, skladao  je Largo i Toccatu za dvije trube i orgulje. Ne propustite koncert vrsnih glazbenika na kojem će ponovno zazvučati velebne orgulje zadarske katedrale nastale u radionici Wolfganga Eisenbartha  2010. godine.

Koncert započinje u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...