Pročelnice Vanjak, prošećite do platoa palače Cedulin! Čini se da nema štakora, još!

Iako su kiosci s platoa pored palače Cedulin, prema najavama iz Gradskog poglavarstva, trebali su biti preseljeni još prije desetak dana na za njih novouređenu lokaciju pod bedemom, čini se kako još danas na novoj lokaciji nisu ostvareni svi preduvjeti za normalno funkcioniranje poduzetnika koji su djelovali unutar navedenih kioska.

kiosci

Radovi na rekonstrukciji palače Cedulin počeli su 12. svibnja 2015. godine, odnosno postavljene su skele i ograda, dok je na platou gdje su stajali nekadašnji kiosci ostala gomila smeća, otrgnuti dijelovi kioska i zaraslog zelenila. I ovo mjesto komunalne redare, čini se, nije vidjelo. No, koje jest? Možda bi nova pročelnica Ivana Vanjak ipak mogla malo protegnuti noge i “bacit oko” na stanje iza zgrade na Narodnom trgu 1. Nije daleko, a možda se vidi i kroz prozor nekog od ureda iz Gradskog poglavarstva. Čini se da štakora na platou nema, još.

Osim nereda i smeća uz sami središnji dio povijesnog dijela grada nadomak glavnog gradskog trga još veći problem su dislocirani kiosci koje ne bi našli ni “Mulder i Scully” da slučajno ne žive u Zadru. Istina,  pod bedemom su oni naoko uredno posloženi, ali od oko njih 15-ak rade tek jedan ili dva. Drugi su zatvoreni ili ih vlasnici lagano  “piturivaju” i valjda konzerviraju za zimu.

kiosci2

Na novu lokaciju pod bedemom premješten je veći  dio od predviđene 23 mobilne kućice., ali ni oni ne mogu početi raditi jer im kiosci nisu spojeni na struju, iako priključci postoje te stoga nisu u mogućnosti niti koristiti fiskalne blagajne.

Trgovci koji su se ovim izmještanjem prebacili na manje frekventnu lokaciju s pravom se boje kako će rad na novoj lokaciji, koja za sada nije trgovačka zona, biti poguban za njihov posao. Naime, lokacija za kioske iako koliko toliko sređena, nema nekakvih atraktivnih sadržaja koji bi tamo privukli naše sugrađane, a pogotovo turiste koji će ju pronaći uglavnom samo ako s pijace zalutaju prema Narodnom muzeju.

Pa, kad već usred sezone (što bi trebalo biti zabranjenoo op.a) kopamo, prokopavamo, rekonstruiramo pola  grada, spajajmo na struju i kioske, izgradimo popratne sadržaje i dajmo im da konačno rade. Ako tamo uopće imaju za koga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...