Putem Facebook-a K.Š. (30) namamio 14-godišnju djevojčicu iz okolice Zadra, naveo na prostituciju te namjeravao prodati u bijelo roblje

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u protekle dvije godine, putem društvene mreže, namamio maloljetnicu i naveo je na prostituciju.

– On je uz kaznenu prijavu za trgovanje ljudima priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru, javili su u priopćenju iz PU zadarske.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja ljudima u subotu je Županijskom državnom odvjetniku priveden 30-godišnji K. Š.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o 16-godišnjoj djevojci s jednog otoka u zadarskom arhipelagu koju je kao 14-godišnjakinju osumnjičeni K.Š. putem Facebook-a namamio da dođe u Zagreb gdje je ostvarila i fizički kontakt s njim, a zatim je naveo na prostituciju.

Krajem prošlog mjeseca djevojka se prestala javljati roditeljima, a mobitel joj je bio isključen. Srećom, brzom intervencijom policije, pronađena je u Rijeci gdje ju je K.Š. prebacio iz Zagreba, a čini se da je nakon toga trebala završiti kao bijelo roblje na za sada nepoznatoj lokaciji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...