Sabina Glasovac dala ostavku na dužnost pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta, vraća se u školu

Sabina Glasovac razriješena je dužnosti pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Kako doznajemo iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Glasovac je s dužnosti razriješena na osobni zahtjev na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade, a s mjesta pomoćnice odlazi već sutra.

Sabina Glasovac je nakon prošlih parlamentarnih izbora postala savjetnica tadašnjeg ministra Željka Jovanovića, nakon čega je ubrzo postala i zamjenica ministra. Odlaskom iz Ministarstva njezine stranačke obveze ne prestaju jer je i dalje članica Gradskog vijeća Zadra te predsjednica GO SDP-a.

Glasovac ovu svoju odluku nije željela posebno komentirati, no istaknula je kako nema namjeru koristiti zakonsko pravo na šest mjeseci pune i šest mjeseci polovice svoje dosadašnje dužnosničke plaće već će aktivirati sporazum kojim se vraća na svoje staro radno mjesto u školi.

-Odluku sam donijela motivirana osobnom željom da se vratim u Zadar gdje se želim više posvetiti sve brojnijim i zahtjevnijim stranačkim aktivnostima i zadacima koji me očekuju kao predsjednicu zadarskog SDP-a, istaknula je Glasovac.

Ministar Vedran Mornar izjavio je kako razumije i uvažava odluku Sabine Glasovac koju je donijela, kako je rekao, pošteno i korektno svjesna da se uz obaveze u stranci neće u potpunosti moći posvetiti poslovima u Ministarstvu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...