Sokom od naranče poboljšajte rad mozga

Ako želite da vam mozak tijekom dana bolje funkcionira započnite dan ispijanjem cijeđenog soka od naranče. Znanstvena studija pokazala je da konzumiranje dviju čaša ovog soka svakog dana nakon dva mjeseca poboljšava rad mozga.

Istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta u Readingu pokazalo je da konzumacija soka od naranče poboljšava kognitivne sposobnosti za 8 posto.

Možda se ne čini puno, ali znanstvenici predviđaju da se dugotrajnijom konzumacijom ovog soka mogu očekivati i daljnja poboljšanja.

”Male promjene u prehrani kao što je konzumacija voća i povrća bogatog flavonoidima mogu imati velike koristi za rad i zdravlje mozga. Znamo da ljudi teško mijenjaju prehrambene navike, ali u ovom slučaju i male promjene mogu dovesti do velikih rezultata”, rekao je jedan od znanstvenika koji su sudjelovali u istraživanju Daniel Lamport.

Ovo je istraživanje zanimljivo i zbog toga što mnogi nutricionisti preporučaju jedenje cjelovitog voća jer na taj način u tijelo unosimo vlakna koja su korisna za probavu, piše Huffington Post.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...