Što nikad ne biste smjele reći svom muškarcu

Riječi koje nikad ne bismo trebali izgovoriti u stanju su začas unijeti razdor u svaku vezu, zato oprez.

Nije lako održati vezu, a riječ po riječ, vrlo brzo se možemo posvađati s partnerom. Neke rečenice ne bismo smjeli izgovoriti pred svojim dragim. Možda ste već zajedno godinama, ali nakon što se u ljutnji izgovore neke stvari, nema povratka na staro, osobito ako je parter osjetljiva osoba koja se lako uvrijedi. Dakle, razmislite dvaput prije no što ćete izreći neke stvari u ljutnji za koje iskreno sumnjamo da biste ih voljeli čuti od njega.

Evo koje stvari nikad ne biste trebali izgovoriti pred svojim partnerom:

1. Ti nikad nećeš postati uspješan!

Ako dečko traži često vaše mišljenje i nije siguran u svoje odluke, nikako ga ne smijete poklopiti riječima: Ti si muškarac i trebao bi biti snažan, samopouzdan i uspješan. Nikad nećeš postati uspješan. Rođen si pod nesretnom zvijezdom. Razgovarajte, budite uz njega i motivirajte ga. Tako stvari funkcioniraju trebaju funkcionirati u zdravim vezama.

2. Pravi si mamin sin!

Ako vaš partner spada u ovu kategoriju, tu se ne može baš puno promijeniti. Ako je takav bio sa 20 godina, bit će i sa 40 godina! No ako je on čovjek s kojim ste odlučili provesti svoj život, onda rečenica: Pravi si mamin sin! ne dolazi u obzir. Zapamtite i da je ključ za vašu sreću njegova mama koju morate jako voljeti.

3. Misliš li da sam lijepa?
Ako želite poraditi na vlastitom samopouzdanju, dečka nemojte gnjaviti ovim pitanjem. Ako vas on zbilja voli, on će vam to sam reći bez da ga vučete za rukav. A ako vam nikad ne daje komplimente, zapitajte se zašto ste s njime. U sretnoj vezi biste se trebali osjećati voljeno i poželjno.

4. Pa to je samo posao!

Ako vam se dečko požali da je nakon što se jako potrudio oko nekog projekta od šefa dobio samo bujicu uvreda, morate stati uz njega i biti mu podrška, a ne nezainteresirano reći: Pa to je samo posao. Mnogim muškarcima posao je vrlo bitan dio života osobito ako jako vole to što rade i ulaze svim srcem u to. Radije recite da će sljedeći put šef prepoznati njegov trud i da će se to kad-tad isplatiti. Morate biti uz njega u takvim trenucima.

5. Kakva je bila tvoja bivša?
Iako je vrlo primamljivo, ovo pitanje ne biste trebali nikad postaviti vašem dečku. Posebno ako se radi o škakljivim temama poput: Je li ti s njom bilo bolje u krevetu? Ovakva pitanja zatomite ma koliko god vas golicala. Vrlo jednostavno: da je želio biti s njom, bio bi, ali nije, već je odabrao vas. Što je bilo u prošlosti, neka tamo i ostane.

6. Zar ti ona cura nije prelijepa?

Ovo je pitanje zbog kojeg se preznojavaju mnogi muškarci. Kobno pitanje uzrokovalo je bezbroj svađa jer koji god da odgovor čujete neće vas oduševiti. Ako vam odgovori: Da, zbilja je prelijepa, u pravu si, to će sigurno uzrokovati svađu. Možda ćete ga zatim zapitati: Je li ti ljepša od mene? i Bi li bio s njom? i eto novih problema! A ako kaže da cura nije prelijepa, grist će vas crv sumnje da nije bio iskren, a to također može izazvati krizu u vezi globalnih razmjera. Dakle, ovo pitanje nemojte postavljati jer jasno ukazuje i na manjak samopouzdanja.

7. Ti se uopće ne znaš zabavljati!

Ako ste u vezi s introvertiranom osobom, trebali biste to prihvatiti i cijeniti partnerove osobine. Vi volite partijanje i znate kako se zabaviti – to je dio vaše osobnosti. Ako se dragom ne sviđa takav način zabave, to ne znači da se ne zna zabavljati. Zato dobro razmislite prije nego mu kažete: Ti se uopće ne znaš zabavljati jer si tako povučen i dosadan. Introvertirani dečki znaju pokazati emocije i jako su odani, ali su i vrlo osjetljivi. Ako mu to kažete, lako moguće da ga nećete nikad više vidjeti bez obzira koliko vas voli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...