U Gradskoj loži otvoren 5. Festival suvenira Zadarske županije

U organizaciji Udruge inovatora Zadarske županije i ove godine u Narodnom muzeju Zadar – Gradskoj loži danas je svečano otvorena manifestacija pod nazivom 5. Festival suvenira Zadarske županije, izložba suvenira natjecateljskog karaktera.

Festival suvenira Zadarske županije

– Ova izložba je posebna jer je već peta po redu. Možemo reći i da je jubilarna. Sve ove godine cilj Udruge inovatora je bio da naše proizvođače suvenira odnosno naše obrtnike i poduzetnike potaknemo da na jednom mjestu izlože svoje uratke, tako da je u ovih pet godina kroz ovaj Festival prošlo oko 100-ak proizvođača iz Zadarske županije. Ovdje se može puno toga vidjeti. Osim naših proizvođača tu su i naša dva muzeja koji uz svoju osnovnu djelatnost i proizvode određene kopije povijesnih originala naše tradicije, odnosno kulture. Sve ovo što vidite je autohtono te inspirirano našom okolinom i podnebljem u kojem živimo. Sve je to pokazano u izložbenim uratcima. Krajnji cilj ovog Festivala upravo je pokušaj plasiranja tih izloženih proizvoda na tržište. Dakle, bit ove manifestacije je prvi kontakt proizvođača s potencijalnim kupcem, istaknuo je Ivo Marin, tajnik županijske Obrtničke komore.

Festival suvenira Zadarske županije

Ove godine na Festivalu suvenira Zadarske županije sudjeluju 23 izlagača s oko 60-ak izložaka.

Nakon otvaranja izložba se može pogledati danas do 20 te sutra do 18 sati dok će se posljednjeg dana izložbe, u četvrtak u 13 sati proglasiti ovogodišnji pobjednici Festivala čime će se ujedno i zatvoriti sama izložba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...