EKO AKCIJA

U subotu se na Pagu provodi “Plava čistka”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

U subotu, 9. svibnja održati će se dobrovoljna akcija čišćenja Plava čistka u organizaciji Grada Paga, Turističke zajednice Grada Paga, Udruge “Cvit soli” i SRD “Orada” uz sudjelovanje svih mjesnih odbora.

Plava čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja mora, podmorja i priobalja sredina duž naše predivne obale.

Okupljanje je zakazano za subotu, 9. svibnja u 8.30 na staroj rivi ispred Prvog magazina soli.

Članovi SRD “Orada” s prijateljima će čistiti pašku valu, a ostali volonteri područje Lokunje i bivšeg hotela “Bellevue”.

Očekivano trajanje akcije od 9.00 do 14.00 sati. Volonterima je po završetku akcije osiguran objed u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pag.

Plava čistka na Pagu

Plava čistka se u Hrvatskoj se organizirala po prvi puta 2014. godine, a temeljena je na osnovama Zelene čistke, najveće volonterske nacionalne ekološke akcije. Sudjelovanje velikog broja volontera, zalog je za čisti okoliš, ali i poticaj za pokretanje novih akcija i projekata, kao što je i ova, Plava čistka.

Cilj je potaknuti svijest građana o potrebi zaštite okoliša i mora uz koje i od kojeg se živi. More i prirodne ljepote osnova su za održivi turizam Hrvatske, a izuzetno je važno da se o brizi za okoliš u tom aspektu pridaje dovoljno pažnje.

– Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u čišćenju najljepše uvale na svijetu, poručuju organizatori.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: