Ugovor Renate Peroš s privatnom tvrtkom o dodjeli lokacije za prodaju suvenira u Providurovoj palači pod istragom DORH-a

Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač u svom priopćenju za medije najavio je pokretanje istrage zbog protuzakonitog davanja u najam gradskog prostora.  On je, naime, podnio prijavu protiv ravnateljice Narodnog muzeja, Renate Peroš, Općinskom i Županijskom državnom odvjetništvu, te tako ujedno i glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu.

– Prema pisanju zadarskih medija ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš je bez zakonske osnove i natječaja dala u najam gradski prostor. Molim Vas da provedete hitnu istragu te poduzmete mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti, naveo je u svom zahtjevu Pupić Bakrač.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru izvršit će provjeru navoda, a vezano uz sporni ugovor između Narodnog muzeja i privatne tvrtke o dodjeli lokacije za prodaju suvenira i bižuterije u atriju Providurove palače jer Peroš, navodno, za potpisivanje istoga nije imala nikakve ovlasti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...