USKOK ima 45 dana za podizanje optužnice protiv Kalmete i Livakovića

Za točno 45 dana istječe zakonski rok u kojem USKOK može podignuti optužnicu protiv nekadašnjeg ministra prometa, pomorstva i veza i sadašnjeg zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i njegovog tadašnjeg državnog tajnika, sadašnjeg poslovnog čovjeka Zdravka Livakovića.

USKOK je još tijekom 2013. protiv potonjeg pokrenuo istragu zbog izvlačenja novca iz Hrvatskih autocesta preko tvrtke “Remorker” registrirane u Češkoj. Tijekom iste Kalmeta je odbacio sve optužbe a isto je učinio i Zdravko Livaković kojeg je izravno teretio iskaz Josipa Sapunara, pa je ovaj proveo neko vrijeme u Remetincu.

Podsjetimo, preko spomenute češke tvrtke “Remorker” vlasnika Igora Premilovca, Kalmeta je zajedno s Livakovićem, Sapunarom, Mikulićem, Bobanom te samim Premilovcem udruženo iz HAC-a “izvukao” najmanje 30 milijuna kuna, koje je kasnije neravnopravno podijelio sa spomenutim akterima.

Osim spomenutog “Remorkera”, navodno je novac iz ove državne tvrtke “izvlačen” i preko Viadukta, Zagorje-Tehnobetona Osijek Koteksa, ali i austrijskog Strabaga i skopljanskog Granita.

Rok za USKOK-ovo podizanje optužnice istječe 24. lipnja, do kada ćemo svakako saznati što će USKOK odlučiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...