Vakula: “Slijedi nam ‘kuhanje’ na paklenim temperaturama!”

Nakon što je u prvih deset dana svibnja bilo toplo u ovom dijelu godine kao rijetko dosad, iznadprosječna se toplina nastavlja. Ne samo u ovome tjednu.

Tako je barem bilo prema podacima s meteoroloških postaja DHMZ-a.

Pritom će povremeno biti i hladnijih razdoblja, možda i duljih, ali vrlo je malo vjerojatno da će srednja mjesečna temperatura nekog od mjeseca u nastavku godine biti osjetno niža od višegodišnjeg prosjeka.

To nužno ne znači da će godina biti rekordno topla kao u većini mjesta prošla, iako – po srednjoj godišnjoj temperaturi vjerojatno neće biti ni jako daleko od nje. Ali gotovo posvuda hoće po godišnjoj količini oborine, piše glavni meteorlog HRT-a Zoran Vakula.

Prema podacima DHMZ-a danas će biti pretežno sunčano, potkraj dana na zapadu uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu od 14 do 17, a najviša dnevna većinom između 23 i 26 °C.

Izgledi vremena od 12.05.2015. do 14.05.2015.

Pretežno sunčano, a potkraj srijede te osobito u četvrtak mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar većinom slab, a u četvrtak će zapuhati umjeren jugozapadnjak.

Sve toplije

Jutro samo u utorak razmjerno svježe, dok se danju očekuje iz dana u dan sve toplije. Prevladavat će sunčano, a u četvrtak uz jačanje juga očekuje se umjeren porast naoblake. Maksimalna temperatura zraka uglavnom od 25 do 27 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...