Vlasnik brodice u kvaru zbog previsoke cijene teglja odlučio na vesla doplovit do obale

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer je zaprimila poziv u pomoć od posade privatnog plovila u kvaru koje je ostalo plutati na predjelu Ljubačkoga zaljeva.

Vlasnik pet metarske brodice te još jedna osoba, oboje njemačkog državljanstva, zahtijevali su da ih se zbog kvara na vanbrodskom pogonskom stroju uzme u tegalj do mjesta Rtina na otoku Viru.

Iz Središnjice je njemačkoj posadi predloženo iskoristiti mogućnost komercijalnoga teglja, za što su prema dojavljenoj poziciji upućena plovila dvije tvrtki specijaliziranih za pružanje pomoći plovilima i osobama na moru, no vlasnik brodice u kvaru odbio je ponuđeno rješenje zbog navodno previsoke cijene teglja te je poručio da će samostalno, na vesla, doploviti do obale.

Kako do večernjih sati Nijemci nisu doplovili do obale zadarska Kapetanija ipak je uputila SAR plovilo prema dojavljenoj poziciji gdje je njemačka brodica s dva neozlijeđena člana posade pronađena kako pluta na sredini Ljubačkoga zaljeva, uzeta je u tegalj te vezana na sigurno u mjestu Soldatica na otoku Viru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...