Zadar domaćin 46. Skupštine Medcruise organizacije

U lipnju u Zadar dolazi 7 predstavnika najvećih cruising kompanija i 70 predstavnika lučkih uprava!

Ivan Katalinić
Tamni način

Lučka uprava Zadar domaćin je 46. Skupštine Medcruise organizacije koja okuplja sve mediteranske, atlantske i crnomorske luke vezane za cruising turizam, a održat će se od 3. do 6. lipnja 2015. godine u hotelima Funimation i Adriana na Boriku.

Očekuje se dolazak 7 predstavnika najvećih cruising kompanija i 70 predstavnika lučkih uprava te međunarodnih novinara specijaliziranih za ovo specifično tržište. Događaj je izuzetna prilika za predstavljanje i pozicioniranje naše nove luke i grada Zadra svim sudionicima cruise tržišta koje je prepoznalo Zadar i broj turista koji dolaze cruiserima je sve veći. Tako nas je 2014.  godine posjetilo 53.000 turista, ove 2015. očekuje se dolazak 70.000 turista dok se u narednoj 2016. godini očekuje čak 120.000 turista.

U svrhu što boljeg i  kvalitetnijeg planiranja i organizacije Lučka uprava Zadar organizirala je nekoliko sastanaka s predstavnicima Grada Zadra, Zadarske županije i turističkih zajednica na kojima su razmatrane mogućnosti i načini participiranja u troškovima organizacije ove Skupštine.

TZ grada Zadra, TZ Zadarske županije i Hrvatska turistička zajednica označile su ovaj događaj iznimno  značajnim za grad, županiju i hrvatski turizam te su odlučile sudjelovati u ukupnom iznosu od 150.000 kuna u troškovima organizacije.

Sastavni i najsvečaniji dio programa ovog trodnevnog događanja je organizacija gala večere za sve sudionike Skupštine koju će sufinancirati Grad Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar