DODATAK ZA CHROME

Želite uhoditi prijatelje na Facebooku? Evo i kako

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Tko želi, u komunikaciji s prijateljima na društvenoj mreži Facebook može podijeliti i svoju lokaciju. No, dok su obično u igri imena, malo tko je znao koliko je to lociranje zapravo precizno, piše Owen Williams za The Next Web.

Developer i student s Cambridgea Aran Khanna napravio je dodatak za internetski preglednik Chrome, koji grabi lokacijske podatke s Facebook Messengera i prikazuje prijatelje na karti. Dodatak je nazvan Marauder’s Map, koji služi kao svojevrsna posveta Harryju Potteru.

Naravno, stvar funkcionira samo i isključivo kada su lokacijski podaci omogućeni, što obično biva s mobilnih uređaja, gdje je ta opcija automatski omogućena, piše Williams.

Tko želi pratiti kamo se tko kretao, nek’ izvoli. Ipak, Khanna navodi kako je mogućnost izvlačenja toliko informacija ‘jezivo’, a više o svemu je napisao u svom tekstu, gdje govori i o tehničkoj strani priče.

‘S ovim dodatkom možete i sami vidjeti koliko invazivno može biti to što dijelite s drugima te sami odlučiti je li to nešto oko čega valja brinuti ili ne’, poručio je Khanna.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar