Zrilić primio je sudionike projekta Working With dr. EUOz

Zadarski župan Stipe Zrilić primio je jučer sudionike projekta Working With dr. EUOz u kojem je sudjelovala i Medicinska škola iz Zadra. Među sudionicima su učenici i ravnatelji škola iz Belgije, Češke, Njemačke, Poljske i Turske, a dvogodišnji projekt uključivao je istraživanje ozljeda koje se najčešće događaju u školama i pojedinim zanimanjima te obrade prve pomoći i prevencije tih ozljeda. Pravi rezultat ovoga projekta u stvari je uspostavljanje suradnje među različitim školama u različitim zemljama.

– Ulaskom RH u EU, ali i kroz pretpristupno razdoblje, ušli smo u jedan novi sustav koji od nas zahtijeva vrlo aktivan pristup u osmišljavanju i kreiranju projekata koji bi mogli biti financirani ili sufinancirani iz EU fondova. Mi u Županiji učimo se već nekoliko godina takvom način funkcioniranja, a pokušavamo potaknuti i naše ustanove te jedinice lokalne samouprave. Stoga me veseli svaka inicijativa naših ustanova u tom smjeru, rekao je župan Stipe Zrilić.

Na gostoprimstvu je zahvalio ravnatelj Medicinske škole Davor Vidaković koji je kazao da Zadar nije slučajno izabran za domaćina, te da će se suradnja s ovim školama nastaviti i dalje. Učenici i profesori koji su sudjelovali u provedbi projekta svakako su bogatiji za nova znanja i novo iskustvo, a dobili su motivaciju krenuti u neke nove projekte.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...