Sastojci u hrani koje treba izbjegavati

U San Franciscu započeli su kampanju u kojoj upozoravaju na štetnost zašećerenih sokova, a New York planira isto napraviti s hranom koja sadrži visoki postotak soli.

U San Franciscu su se odlučili za ovaj korak svjesni da ta pića vode u dijabetes i pretilost, a u New Yorku je zavod za javno zdravstvo stavio obavijesti u kojima upozoravaju da je 2.300 miligrama soli dovoljna dnevna  doza.

Evo još nekih namirnica koje treba izbjegavati.

Hrana s umjetnom aromom

Može se naći u žitaricama, pahuljicama, sokovima i keksima. Puni su raznih kemikalija koje imitiraju specifično voće, maslac i slično.

Visoko fruktozni kukuruzni sirup

Može se naći praktički u svemu. Kruhu, sladoledu, kečapu, jogurtu… Istraživanja pokazuju da se ljudima koji su konzumirali ove proizvode podigla razina kolesterola što može dovesti do srčanog udara, piše yahoo.com.

Djelomično hidrogeniziranobiljno ulje

Nalazi se u margarinu, zaleđenoj hrani, juhama i kolačima. Riječ je o opasnim kiselinama koje također mogu dovesti do srčanog udara.

Potpunohidrogenirano biljno ulje

Stavljaju ga u zaleđenu hranu i margarin. U teoriji, potpuno hidrogenirano biljno ulje ne bi trebalo sadržavati masne kiseline, no ipak je riječ o osastojku koji sadrži iznimnu masnoću koja nije dobra za naše tijelo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...