Ako on propjeva o tome što se događa, 95% domaće estrade će se sakriti!

U intervjuu za In Magazin je, među ostalim, otkrio i zašto njegova kći Sara neće pjevati dok je on živ, a prokomentirao je i kukasti križ na Poljudu.

Naplata prava od emitiranja pjesama vječna je tema među hrvatskim glazbenicima, pa je Mladen Grdović za In Magazin osjetio potrebu progovoriti o svojem problemu sa ZAMP-om.

Ako ima 187 radio postaja, zašto ja ne bih točno znao koliko sam se puta vrtio, ako zaštita autorskih malih prava tebe brani. To znači da oni moraju prvi imati uvid, a ne uzeti 10 radio postaja gdje se ja najmanje vrtim, kaže Mladen.

Popularnom Zadraninu je prekipjelo, tvrdi da mu kradu njegov krvavo zarađeni novac, pa je odlučio stvar uzeti u svoje ruke.

– Došlo je vrijeme da ja sa svojim advokatima i svojim menadžmentom napravim tu barufu i da vidimo sve ove godine koliko me puta nisu platili, rekao je Mladen.

Mladen Grdović (Foto: Ivan Katalinić / Antena Zadar)

57-godišnji glazbenik je počeo sumnjati kako desetero njih, a u pitanju su uvijek oni isti najemitiraniji autori, šute i uzimaju novac jer su bliže oltaru i sjede u odboru Hrvatske glazbene unije. Grdović je ogorčen i što ni nakon 37 godina karijere i 35 albuma još uvijek nije dobio status umjetnika.

Odgovor od HGU je glasio: ‘pa ima bubnjara koji nemaju za jesti’. A onda nisu profesionalci ni ja nisam imao za jesti unazad 35 godina kad mi je mama s kesicom spremala sendvič da idem u Njemačku pjevat s autobusom, dodaje.

Kralj bevande je razočaran i u svoje kolege. Nitko od njih nije reagirao kada su ga napadali zbog vožnje u pijanom stanju, a kada bi on propjevao što radi 95% estrade, svi bi se, kaže, sakrili.

– 30 godina sam bio bez ijedne mrlje i kad malo uspiješ, onda hvala Bogu da te počmu gađat, dapače, naslađivali su se, iako sam ja prijatelj svima. Oni svi znaju da sam ja čovik, ljudina, i takav ću ostati, zaključuje popularni Zadranin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...