“Akordi” Dina Suraća u Kapetanovoj kuli

Dino Surać održat će svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Akordi” u ponedjeljak 6. srpnja u 20 sati u Kapetanovoj kuli.

Ovaj mladi umjetnik dosad je već nizao uspjeh za uspjehom. Nakon što je magistrirao slikarstvo u klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka 2014. i dobio Rektorovu nagradu 2010. godine na Sveučilištu u Mostaru i Javno priznanje 2012. za najboljeg studenta u Općini Poličnik, sudjelovao je na više skupnih izložbi, bijenala, likovnih kolonija i izradio dvije ilustracije za knjigu poezije Andrije Stojića. Od 2014. član je HDLU-a Zadar.

Izložbu i radove Dina Suraća nahvalio je povjesničar umjetnosti Marin Ivanović:

– Suraćeva je slika urbani prostor u kojemu instrumenti egzistiraju kao arhitektonski objekti, kao dijelovi grada, a ne predmeti koje je moguće obuhvatiti rukom. Kada slika dijelove zida, pločnika ili koncertne dvorane, on tematizira unutarnji i vanjski prostor kao ambijente glazbene prisutnosti, kao ambleme dihotomije mjesta u kojemu vrhunska majstorija (glazbe, ali i slike) može postojati u društveno prihvatljivom i neprihvatljivom okruženju ili, blaže rečeno, u formalnoj i neformalnoj atmosferi koja djelu daje vrijednost koja mu možda niti ne pripada, rekao je Ivanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...